Torres (BBVA): la descarbonització es farà quan invertir en tecnologies verdes sigui rendible

Creu que per lluitar contra el canvi climàtic es requereixen “inversions massives”

Per

Bolsamania | 12 set, 2023

"La descarbonització es produirà a mesura que les inversions en noves tecnologies verdes siguin rendibles", ha assenyalat el president de BBVA, Carlos Torres Vila, que creu que hi ha tres grans reptes relacionats amb la sostenibilitat: "Lluitar contra el canvi climàtic, conservar el capital natural i impulsar el creixement inclusiu" i que per això es requereixen "inversions massives".

Així ho ha expressat en una taula rodona organitzada per UNEP FI a Madrid. Hi ha manifestat la necessitat de canalitzar la inversió no només en activitats i projectes verds, sinó també en aquells àmbits on és més difícil reduir l'impacte ambiental. A parer seu, si volem tenir èxit en els nostres objectius climàtics "hem d'ajudar tota l'economia en la seva transició", ha dit.

"Aquesta profunda i necessària transformació implica un canvi radical en sectors, models de negoci i activitats, i requerirà una inversió massiva del sector públic i privat. Però aquesta inversió només es produirà si té sentit des del punt de vista econòmic", ha assegurat. A la seva manera de veure, els bancs són "un intermediari rellevant", però la clau és tots els agents de la societat, incloent-hi inversors, companyies, ciutadans.

Carlos Torres Vila ha defensat la necessitat crítica d'augmentar el compromís d'inversió dels països desenvolupats cap als països emergents i en desenvolupament per descarbonitzar l'economia. Actualment aquest compromís és de 100.000 milions de dòlars anuals i caldria multiplicar per molt aquesta xifra per fer front al canvi climàtic, ha asseverat.

Respecte a la transició energètica, ha reclamat més plataformes nacionals a totes les regions per donar suport a les energies netes. Igualment, ha insistit en la necessitat d'un finançament combinat més gran de fons públics per al desenvolupament i de capital privat, potenciant el paper de les institucions multilaterals i els bancs de desenvolupament, ja que compten amb els instruments per recaptar aquests fons i canalitzar el finançament internacional. D'altra banda, ha apostat per la creació de marcs coherents (normes, etiquetes, taxonomies...) que ajudin a accelerar els fluxos de finançament privat per al desenvolupament sostenible.

Últimas noticias