T'imagines el teu dia a dia sense mòbils? Espanya arriba a les 58 milions de línies a l'abril

Al voltant de 50 milions de línies tenen accés a internet

Per

Bolsamania | 21 jun, 2023

T'imagines la teva vida sense fer servir el telèfon mòbil? Aquest dispositiu ha esdevingut un indispensable més el dia a dia de la majoria de la societat. És per això que, en un món que ja no sap viure sense aquests dispositius, a Espanya s'han assolit prop de 58 milions de línies a l'abril, 50,2 milions de les quals també disposen d'internet, un 1,6% més que fa un any, segons dades de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Això suposa que al voltant d'un 87% de les línies mòbils tenen accés a internet.

En aquest sentit, els tres operadors principals representen el 71,6% del total de línies mòbils del mercat. Tot i això, quant a la portabilitat mòbil, van ser MásMóvil i les OMV les que es van anotar saldos nets positius, enfront dels negatius de Vodafone, Orange i Movistar.

A més, abril va sumar 77.525 noves línies de fibra òptica fins a la llar (FTTH), fins a un total de 14,1 milions, de les quals un 36,4% correspon a Movistar, que compta amb un parc de 5,1 milions de línies. En comparar aquestes dades amb les del mateix mes de fa un any, cal destacar l'augment d'un milió de línies FTTH enfront de la pèrdua de 0,4 milions de línies amb tecnologia DSL.

Finalment, les línies fixes continuen baixant i a l'abril són 43.417 menys, cosa que implica que es mantenen un total de 17,98 milions. En aquest sentit, es va fer la portabilitat de 105.347 números fixos, un 22% menys que el mateix mes de l'any anterior.

Últimas noticias