Thames Water rep una injecció de 750 milions de lliures i evita la seva nacionalització

L'empresa adverteix que necessitarà 2.500 milions més de lliures esterlines dels inversors per al 2030

Per

Bolsamania | 10 jul, 2023

Actualitzat : 18:33

Thames Water, l'empresa d'aigua més gran del Regne Unit, ha assenyalat que els seus inversors van acordar injectar 750 milions de lliures esterlines a la companyia amb l'objectiu de donar suport a un pla de reestructuració que s'estendrà fins al març del 2025, cosa que ajudarà a evitar la seva nacionalització.

Tot i això, l'entitat ha advertit que necessitarà 2.500 milions de lliures esterlines addicionals de fons de capital fins al 2030 per poder fer front a un deute que arriba als 14.000 milions de lliures.

"La inversió addicional anunciada és el paquet de suport de capital més gran mai vist al sector de l'aigua del Regne Unit i subratlla el compromís dels nostres accionistes d'aconseguir la recuperació de Thames", ha afirmat el president de l'empresa, Ian Marchant, en un comunicat.

A falta d'assegurar aquests fons dels accionistes, la codirectora executiva interina Cathryn Ross ha explicat que Thames Water no està en risc de ser absorbida pel govern.

"El finançament està subjecte a certes condicions, incloent-hi la preparació d'un pla de negocis que sustenti un canvi més centrat que ofereixi millores de rendiment específiques per als clients, el medi ambient i altres parts interessades", diu Victoria Scholar, cap d'inversions d'Interactive Investor.

Tot i això, "la notícia d'una injecció d'efectiu de 750 milions de lliures esterlines a Thames Water va proporcionar cert alleujament al sector de serveis públics d'aigua en general, amb Severn Trent i United Utilities encapçalant el FTSE 100", indica Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell.

Thames Water fa temps que està sota pressió fent front no només a les pujades dels tipus d'interès, sinó també a les inversions per millorar unes infraestructures obsoletes.

Així mateix, la companyia té un exercici ambiental deficient i ha informat de gairebé 8.000 vessaments d'aigües residuals durant els nou mesos fins al setembre del 2022. En aquest sentit, a principis de juliol, un tribunal britànic li va imposar una multa de 3,3 milions de lliures esterlines per contaminar un riu el 2017.

"Igual que moltes empreses, Thames Water també ha estat lidiant amb el teló de fons de la inflació de costos, particularment de l'energia i els productes químics. I més recentment, la consellera delegada, Sarah Bentley, hi va renunciar mentre Thames Water va patir la seva pitjor taxa de fugides en cinc anys", opina Scholar.

"La injecció d'inversió d'aquest dilluns és un esdeveniment benvingut per a Thames Water i redueix la probabilitat de col·lapse. No obstant això, encara queda molta feina per fer per reduir les fuites i els vessaments d'aigües residuals, reduir els seus deutes i millorar la rendibilitat", conclou Scholar.

Últimas noticias