Tesla fabricarà un vehicle elèctric de 25.000 euros a la planta d'Alemanya

Elon Musk va visitar la gigafactoria aquest divendres

Per

Bolsamania | 06 nov, 2023

Tesla estudia fabricar un automòbil de 25.000 euros a la planta situada a Gruenheide, a prop de Berlín, a Alemanya, segons avança Reuters, que cita persones amb coneixement de l'assumpte.

Encara no es coneix la data exacta de l'inici de la producció, però Elon Musk, conseller delegat de la companyia, va visitar aquest divendres la gigafactoria i no només va agrair als treballadors per la seva feina, sinó que els va comunicar els plans per construir el tan esperat cotxe de 25.000 euros.

La idea de llançar un vehicle elèctric més assequible és un dels plans que el magnat té al cap des de fa temps, però el 2022 va explicar que encara no en dominava la tecnologia i va acabar posposant la seva idea.

En aquests moments en què els cotxes elèctrics s'enfronten a una guerra de preus amb la Xina, sembla que Musk ha decidit donar forma al seu pla i, segons assenyala Reuters, el setembre el fabricant d'automòbils s'estava acostant a una innovació que li permetria fondre gairebé tots els baixos del vehicle elèctric en una sola peça, un avenç que acceleraria la producció i en reduiria els costos.

Tesla planeja duplicar la capacitat de la planta alemanya a 1 milió de vehicles a l'any, i hi produeix actualment el Model Y, el vehicle elèctric més venut a Europa. De moment, no ha proporcionat una actualització sobre quants automòbils hi produeix des del març, quan va informar que havia produït 5.000 vehicles en una setmana, xifra que equival al voltant de 250.000 a l'any.

Durant el tercer trimestre del 2023, Tesla va informar d'un benefici net de 1.853 milions de dòlars, un 44% menys en comparació amb els 3.292 milions del mateix període de l'any anterior, quan la baixada de preus efectuada per la companyia Elon Musk ha llastat els resultats.

Últimas noticias