Tesla entra a l'S&P 500 amb caigudes després de multiplicar per set el valor de les seves accions

És, així, l'empresa més gran de l'indicador i amb una ponderació similar a la de Johnson & Johnson

Per

Europa Press | 21 des, 2020

El fabricant de vehicles elèctrics Tesla ha començat aquest dilluns a formar part de l'S&P 500, un dels índexs borsaris més importants dels Estats Units, després d'acumular una revaloració del preu de les seves accions de més del 600% aquest any. No obstant això, les seves accions cotitzen en negatiu.

Segons va anunciar S&P Global, Tesla entrarà a l'índex coincidint amb el reequilibri trimestral d'aquest, i ho farà d'una sola vegada, encara que es va arribar a parlar que, a causa de la mida de l'empresa, es podria fer en dues jornades diferents.

Així, Tesla substituirà Apartment Investment and Management, que sortirà de l'índex. A més, la companyia liderada per Elon Musk també començarà aquest dilluns a formar part de l'S&P 100, on reemplaça Occidental Petroleum.

Tot això després que el passat mes de setembre s'especulés que Tesla podria entrar durant l'anterior revisió de l'S&P 500. No obstant això, no va arribar a produir-se aquest debut, que finalment es durà a terme durant la sessió borsària d'aquest dilluns.

Amb una capitalització de mercat de més de 600.000 milions de dòlars (més de 492.000 milions d'euros), el fabricant nord-americà és l'empresa més gran que s'ha afegit a l'indicador i serà un dels components més influents, amb una ponderació similar a la de Johnson & Johnson.

El 2020, les accions de Tesla s'han multiplicat per set el seu valor, passant de costar uns 86 dòlars (70,50 euros) al gener a més de 650 dòlars (530 euros) a l'actualitat.

Últimas noticias