Tensile Capital Management i Portobello Capital prenen una participació de control en Plenoil

El CEO de la cadena de benzineres de baix cost, José Rodríguez d'Arellano, continuarà al seu càrrec

Per

Bolsamania | 15 gen, 2024

El fons nord-americà Tensile Capital Management i la gestora independent de capital privat Portobello Capital han signat la seva entrada al capital de Plenoil, adquirint-ne una participació de control.

En un comunicat conjunt de Tensile, Portobello i Plenoil, emès aquest dilluns, s'informa que, amb aquesta transacció, el fundador i CEO de la cadena de benzineres de baix cost, José Rodríguez d'Arellano, continuarà al càrrec actual, mantenint-hi la seva participació accionarial. Alhora, s'explica que l'operació atorga liquiditat a quatre dels seus accionistes fundadors.

Igualment, el comunicat precisa que els nous accionistes donaran suport a l'acceleració de l'expansió de la xarxa d'estacions de servei a Espanya, així com la seva arribada imminent al mercat portuguès, a més d'impulsar el desplegament de carregadors de vehicles elèctrics (VE) a tota la xarxa d'estacions.

Fundada per Rodríguez d'Arellano, Plenoil és l'operador d'estacions de servei de baix cost' automàtiques líder en facturació, litres venuts i proveïments de creixement més ràpid, concentrant gairebé la meitat de les noves obertures d'estacions de servei a Espanya l'últim any, subratlla el comunicat. Les estacions de servei funcionen amb un sistema de pagament automàtic (pagament amb targeta o bitllet a sortidor).

A l'actualitat, Plenoil ofereix als seus clients més de 130.000 proveïments al dia a les seves 224 estacions de servei situades al llarg de la península Ibèrica, Illes Balears i Canàries, entrant aquest any a Portugal. La companyia planeja assolir-hi almenys 500 punts de venda el 2027.

"Des de l'obertura de la primera estació de servei hem buscat respondre a la demanda dels consumidors, transformant el mercat de les estacions de servei, en proporcionar energia al millor preu possible, amb la màxima rapidesa, la més alta qualitat i la màxima eficiència mediambiental. Després de més de set anys d'exitosa trajectòria, i havent-nos posicionat com a líders del sector de les estacions de servei automàtiques, ens sentim molt orgullosos que inversors de la qualitat de Tensile i Portobello, liderats per Doug i Víctor, hagin decidit invertir conjuntament novament al nostre país i, en concret en Plenoil, això permetrà accelerar el nostre creixement a Espanya i Portugal, podent arribar a més clients amb el nostre producte, aplicant l'última tecnologia i l'organització més eficient”, ha declarat José Rodríguez d'Arellano, fundador i conseller delegat de Plenoil.

S'espera que l'operació es tanqui al primer semestre del 2024, subjecta als requeriments regulatoris habituals.

Últimas noticias