Telefónica veu amb bons ulls l'anunciada fusió entre Orange i MásMóvil
Ja que creuen que donarà més sostenibilitat al sector
Ángel Vilá, conseller delegat de Telefónica, creu que la fusió entre Orange i MásMóvil pot portar més sostenibilitat al mercat de les telecomunicacions a Espanya, i per això la veu amb bons ulls. El directiu ha fet aquestes declaracions a la Junta General d'Accionistes de la companyia celebrada aquest divendres.
Vilá ha insistit que qualsevol consolidació "serà benvinguda" en un mercat que està "hiperfragmentat". També ha subratllat que espera que l'operació porti "racionalitat" al sector dels particulars i al majorista, on tenen un acord amb MásMóvil.
Ha instat, així mateix, a la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) a comptar en els seus càlculs sobre el mercat de la televisió de pagament a les plataformes en reproducció en continu, cosa que provocarà, després d'aquesta operació, si surt endavant, que Telefónica deixi de ser dominant del mercat.
La possible fusió ha servit perquè Vilá remarqui que el valor real de la companyia no és el que mostra el mercat, ja que l'operació d'Orange i MásMóvil està valorada en 20.000 milions d'euros, mentre que la capitalització borsària de Telefónica és de 26.000 milions.
48.000 MILIONS D'INVERSIÓ EN SIS ANYS
Pel que fa al camí que porta Telefónica per adaptar-se a l'era digital, José María Álvarez-Pallete, president de la companyia, ha destacat en el seu discurs que els últims sis anys han invertit més de 48.000 milions d'euros per adaptar-s'hi. Això ha servit perquè l'empresa hagi multiplicat per tres la capacitat d'emmagatzematge de dades per respondre al trànsit creixent.
“Telefònica és avui una companyia diferent de la que era fa sis anys. Una companyia que s'ha preparat per a un nou món. Una companyia que se sent capaç i legitimada per contribuir a definir les normes que han de regir aquesta nova era”, ha assenyalat sobre això.
“Internet, les xarxes socials, les plataformes, els dispositius han canviat la manera com ens relacionem, la manera com ens informem, a qui atorguem credibilitat, qui creiem que ens diu la veritat o aquella veritat que volem creure”, ha afegit, alhora que ha assenyalat que “estem assistint a un atac a la veritat, que és la pedra angular de la nostra convivència”.
Pallete també ha destacat el nombre de clients de la companyia, que ha arribat als 370 milions després d'un creixement de 47 milions durant el període de 6 anys que assenyalava. "Som una plataforma més gran que Twitter o Netflix", ha sentenciat.
TORNADA AL DIVIDENT EFECTIU
La Junta General d'Accionistes ha aprovat totes les propostes d'acord que figuraven a l'ordre del dia, recolzant així la gestió i els èxits obtinguts el 2021, exercici en què Telefónica ha complert tots els seus objectius.
Aquests compliments es van reflectir en les propostes d'acord plantejades a la Junta, que ha donat el seu vistiplau a tots els punts. Destaca la conformitat a la tornada al dividend totalment en efectiu, que es reinstaurarà amb el repartiment de 0,15 euros que tindrà lloc al desembre del 2022. Amb posterioritat, i prèvia aprovació per part de la Junta del proper any, tindrà lloc un altre abonament de 0,15 euros al juny del 2023, igualment en efectiu, per a un dividend total de 0,30 euros per acció per a l'exercici 2022.
Un dels punts que cal destacar és el de la reducció de capital mitjançant amortització de gairebé 140 milions d'accions, deixant així el total de 5,6 milions de títols amb valor nominal d'un euro cadascuna.
La reducció de capital no comporta devolució d'aportacions als accionistes perquè la societat és la titular de les accions que s'han amortitzat. La reducció de capital s'ha realitzat a càrrec de reserves de lliure disposició, mitjançant la dotació d'una reserva per capital amortitzat per un import igual al valor nominal de les accions amortitzades.