Telefónica recorrerà les resolucions de la CNMC sobre Dazn i el paquet Fusió

Demanarà la suspensió cautelar de les decisions que ha pres el regulador

Per

Europa Press | 10 ago, 2021

Telefónica ha anunciat que interposarà dos recursos contenciosos administratius davant l'Audiència Nacional contra les resolucions de la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) sobre l'oferta Fusió i el contracte aconseguit amb la plataforma Dazn per la Fórmula 1. Els dos aniran acompanyats de la petició de suspendre cautelarment les decisions del regulador.

La CNMC ha publicat a primera hora d'aquest dimarts les resolucions amb la qual la 'teleco' no està d'acord. A la primera, demanava canvis a la companyia liderada per José María Álvarez Pallete sobre la seva tarifa Fusió.

L'organització ha reclamat que modifiqui o aclareixi la seva política de lloguer de telèfons intel·ligents, ja que considera que aquesta política "limita" les possibilitats del client de canviar-se de companyia, ja que tindria una penalització si es dona de baixa abans de 36 mesos.

Telefónica ha defensat que l'oferta no restringeix la competència, ja que és l'usuari el que decideix si agafa el terminal i la quota de baixa anticipada s'aplica de manera proporcional al valor del terminal depreciat fins quan ho hagi estat utilitzant el client i decideixi tornar-lo.

Pel que fa a Dazn, la CNMC ha instat a Telefònica que canviï l'acord entre les dues empreses perquè la Fórmula 1 continuï sent part de l'oferta majorista de la 'teleco'.

Addicionalment, també ha reclamat que se suprimeixi la clàusula que limita la possibilitat que Dazn arribi a acords amb tercers operadors per distribuir lliurement els seus continguts.

L'acord que van arribar les dues companyies suposa la sublicencia per part de Telefónica a Dazn dels drets d'emissió en exclusiva, prèviament adquirits per Telefónica en exclusiva, de les competicions de Fórmula 1 per a les temporades 2021, 2022 i 2023.

Les dues companyies han acordat les condicions en què la plataforma de continguts esportius permetrà a Telefónica un accés no exclusiu als continguts de la seva plataforma, incloent-hi la Fórmula 1, que aquesta última oferirà en la seva pròpia plataforma OTT i estableix limitacions a l'adquisició d'aquests drets per tercers.

Segons la CNMC, l'acord assolit limita l'adquisició per part de Telefónica de drets d'emissió a Espanya en exclusiva de canals editats per tercers.

Últimas noticias