Telefónica i Meta s'alien perquè persones grans accedeixin a la realitat virtual

Busca fomentar-ne l'accés i la participació mitjançant tallers en l'ús de les tecnologies

Per

Bolsamania | 12 des, 2023

Telefónica i Meta s'alien per col·laborar i impulsar l'accés a la realitat mixta a la gent gran a través del projecte 'RECONECTATS, la tecnologia no té edat' de la Fundació Telefónica. Com explica la companyia, aquesta aliança estratègica cerca fomentar l'accés i la participació de la gent gran a través de tallers en l'ús de les tecnologies immersives i de metavers.

Amb aquesta col·laboració les dues companyies refermen l'aliança anunciada l'any passat en què es comprometien a ampliar i explorar conjuntament noves formes per impulsar la innovació en connectivitat i tecnologia al camp del metavers, buscant empoderar la comunitat de creadors per desbloquejar desenvolupaments de nous casos d'ús.

Ara, la iniciativa cerca proporcionar experiències de realitat mixta accessibles i personalitzades que fomentin la connexió, l'entreteniment i l'aprenentatge.

En aquest context, Telefónica i Meta han treballat estretament per poder oferir continguts de realitat mixta accessibles a través dels dispositius Meta Quest 3 que siguin fàcils de fer servir i que s'adaptin a les necessitats de la gent gran. Per això s'han incorporat funcionalitats d'accessibilitat dins l'experiència immersiva de Movistar, com l'assistència i la interacció vocal, que milloren l'experiència de les persones amb visibilitat reduïda o problemes motors.

Els continguts de realitat mixta han estat seleccionats específicament per a aquests tallers presencials pensant en l'accessibilitat de la gent gran. Abarquen competències digitals des de visites a obres d'art virtuals, activitats recreatives i d'interacció social digital fins a experiències de desenvolupament cognitiu, tot això disponible a l'aplicació Movistar Experiència Immersiva, un espai al metavers on compartir, descobrir, accedir a continguts audiovisuals inèdits, jugar o conèixer productes i serveis de Telefónica.

"El nostre objectiu a Meta és que qualsevol persona pugui beneficiar-se de les tecnologies immersives, les quals obren una infinitat de possibilitats i permeten una connexió molt més propera i única amb la nostra família, amics i amb les coses que ens importen. Per això estem encantats de recolzar aquest projecte amb Telefónica, que, a més, posa el focus en aquelles persones que no estan familiaritzades amb aquestes noves tecnologies, perquè siguin part d'aquest futur que ja és aquí i puguin viure experiències que altrament no serien possibles", ha comentat Jose Luis Zimmerman, director d'Afers Públics de Meta.

Per la seva banda, Chema Alonso, Chief Digital Officer de Telefónica, afirma que des de la companyia "sempre hem estat compromesos a garantir l'accés a la tecnologia per oferir la millor experiència a tots els usuaris. Amb aquesta col·laboració, busquem mantenir aquest compromís facilitant a les persones grans que se submergeixin completament en la realitat virtual perquè es beneficiïn de tot allò que els pot aportar i no es quedin fora del món digital en constant evolució”.

Últimas noticias