Telefónica i Deutsche Telekom amplien el seu acord per compartir xarxes

Aquest acord amplia "significativament" l'aliança que van signar el 2011

Per

Europa Press | 08 oct, 2018

Deutsche Telekom i Telefónica Deutschland han arribat a un acord per ampliar el pacte comú per compartir xarxes, segons el qual almenys 5.000 estacions base de telefonia mòbil de la filial alemanya de Telefónica es connectaran amb la xarxa de fibra òptica de Deutsche Telekom a llarg termini.

En un comunicat, les operadores remarquen que aquest acord, que amplia "significativament" l'aliança que van signar el 2011, els permetrà "accelerar l'expansió de les seves xarxes de comunicacions mòbils" i, en el cas de Deutsche Telekom, podrà dedicar els efectes de les sinergies aconseguides directament a l'expansió de la seva pròpia xarxa.

Així mateix, les empreses incideixen que aquesta cooperació no només és destacable pel seu abast, sinó també perquè "assenyala el camí a seguir per al futur estàndard de comunicacions 5G i les noves aplicacions digitals". De fet, afirmen que crea les bases ideals per adaptar les seves antenes de 3G i 4G (LTE) al 5G durant els propers anys.

"Aquest acord és un pas important per garantir la viabilitat futura de la infraestructura de comunicacions mòbils d'Alemanya", ha subratllat el directe gerent de Telekom Deutschland, Dirk Wössner, que ha assegurat que "tothom guanya amb aquesta cooperació" i les dues empreses "podrien capturar sinergies".

En aquest sentit, Wössner ha assenyalat que els recursos estalviats es dedicaran directament a millorar les seves xarxes i al desenvolupament del 5G i ha remarcat que aquesta cooperació, que "beneficiarà Alemanya i milions de persones", mostra que els operadors de telecomunicacions busquen cooperar sense la intervenció dels reguladors.

El conseller delegat de Telefónica Deutschland, Markus Haas, ha ressaltat que aquesta aliança suposa "una fita important" per a l'expansió de la xarxa de telecomunicacions a Alemanya i ha afirmat que, utilitzant la infraestructura disponible, poden accelerar l'expansió de la seva xarxa mòbil i fer que gran part de les seves estacions bases de mòbil estiguin preparades per al futur estàndard del 5G.

"Com a resultat, els nostres clients es beneficiaran directament d'una xarxa mòbil més poderosa i millors experiències d'usuari", ha afegit el conseller delegat de Telefónica Deutschland.

Últimas noticias