Telefónica garanteix un dividend mínim de 0,30 euros per acció fins al 2026

Es fixa com a objectiu una generació de caixa de 5.000 milions el 2026

Per

Bolsamania | 08 nov, 2023

Telefónica ha garantit un dividend mínim de 0,30 euros per acció fins al 2026 després de fixar com un dels seus objectius estratègics assolir una generació de caixa de 5.000 milions d'euros el 2026.

L'operadora ha celebrat aquest dimecres a Madrid el Dia de l'Inversor per compartir amb la comunitat financera els detalls de la seva visió de companyia per als propers tres anys, les claus del seu pla GPS (Creixement, Rendibilitat i Sostenibilitat) per impulsar el creixement, la rendibilitat i la sostenibilitat de la companyia, i uns nous objectius per al període 2023-2026.

La companyia ha destacat que els seus "fonamentals financers són més forts i resilients, amb una estratègia de creació de valor a mida i una estricta política de gestió de capital, cosa que ha facilitat la fixació d'uns objectius més ambiciosos i robusts, amb el focus" en un creixement més gran del 10% del flux de caixa".

"Aquesta evolució", segons ha precisat, "partint de la nova definició d'FCF que la companyia utilitzarà en endavant, permetrà augmentar la generació de caixa des dels aproximadament 4.000 milions d'euros previstos el 2023 fins als 5.000 milions d'euros el 2026".

L'empresa ha afegit que "aquest increment anual superior al 10% es traduirà en un augment des dels 2.100 milions d'euros el 2023 fins als 3.000 milions d'euros el 2026. El flux de caixa es consolida com una prioritat per a Telefónica i com una referència primordial al pla GPS per continuar reduint el deute, atendre els compromisos financers i garantir el dividend".

En aquest sentit, l'operadora "manté ferm el compromís de creació de valor per a l'accionista, i garanteix l'abonament d'un dividend mínim de 0,30 euros per acció durant el període 2023-2026".

DESTACA EL SEU SÒLID BALANÇ

La companyia ha destacat que “atresora un balanç sòlid, que li permet fer front a un entorn macroeconòmic dinàmic i que el dota de flexibilitat per accedir als mercats financers, i compta amb una liquiditat suficient per cobrir el calendari de venciments existent en aquest moment".

En aquest sentit, "al tancament del tercer trimestre, Telefónica compta amb una posició de liquiditat de 20.772 milions d'euros, quan els venciments acumulats durant els tres propers exercicis se situen als 10.300 milions d'euros".

Segons Telefónica, els objectius financers anticipen un "positiu comportament de les principals referències. La taxa anual mitjana d'increment (TAMI) se situarà aproximadament a l'1% per als ingressos, al 2% per al resultat operatiu abans d'amortitzacions (EBITDA), al 5% per a la caixa operativa (EBITDAaL-CapEx), i per sobre del 10% per a la generació de flux de caixa (FCF)".

A més, "el nou pla GPS també planteja una favorable evolució de la ràtio de deute financer net sobre EBITDAaL per reduir-se fins a les 2,2-2,5 vegades el 2026".

D'altra banda, “els nous objectius també anticipen una progressiva reducció de les inversions sobre vendes (CapEX/vendes) per situar-se per sota del 12% el 2026, que representa una caiguda de més de 2 punts percentuals respecte als objectius del 2023".

PREVISIONS ADDICIONALS PER NEGOCIS

La companyia ha anunciat previsions addicionals per negocis. Al segment minorista (B2C), la taxa anual mitjana d'increment dels ingressos entre 2023-2026 se situarà en l'1,5%, ritme que en el cas del segment empresarial (B2B) arribarà al 5% per prolongar la favorable evolució que està registrant durant els darrers trimestres.

Pel que fa als objectius financers establerts per al període 2023-2026, Telefónica introdueix novetats al sistema de presentació de la informació financera amb l'objectiu de simplificar conceptes i reforçar el seu compromís de transparència amb el mercat. Així, la guidance passa a expressar-se en termes reportats i s'inclou una nova referència per a la generació de flux de caixa, entre altres canvis.

COMPLIMENTS IMMEDIATS

Segons el grup, "la consecució d'aquestes metes ja serà visible el 2024 com a demostració que la companyia està preparada per executar el pla GPS de manera immediata".

"Encara que els objectius per al proper exercici es necessitaran el febrer, Telefónica anticipa que el FCF creixerà el 2024 al voltant del 10% i que les inversions sobre vendes baixaran del 14%. Aquest escenari es basarà tant en la disminució de la intensitat de capital com en l'ambició del grup d'augmentar els ingressos i l'EBITDA", ha afegit l'operadora.

AMBICIÓ BASADA EN CINC VECTORS

El nou pla, segons Telefónica, "arriba després d'haver superat amb èxit el plantejat el 2019 i després d'executar un important procés de transformació que ha permès a la companyia elevar la seva ambició i arribar preparada a la celebració del centenari".

En aquest sentit, l'empresa ha remarcat que "els fruits d'aquesta transformació es fan evidents en la qualitat de les xarxes i en la rellevància cada vegada més gran del client. També en l'optimització de les operacions i en el compromís ferm i transversal amb la sostenibilitat".

Així, el pla GPS es recolza en cinc vectors clau per accelerar-ne el compliment: la sostenibilitat del creixement dels ingressos B2C, el manteniment del bon moment del negoci B2B, l'evolució dels ingressos derivats dels acords amb els socis de la companyia, l'obtenció d'eficiències que ajudin a reduir l'estructura dels costos, i la reducció de la inversió, però mantenint el perfil diferencial de Telefónica al sector.

DECLARACIONS DEL PRESIDENT

“Som a l'alba de l'era digital. A Telefónica, hem arribat fins aquí sent fidels als nostres valors i complint els nostres principals objectius. L'operadora s'ha reinventat completament perquè la connectivitat és la base de tot allò relacionat amb allò digital. A Telefónica tenim una nova visió i ambició renovada per liderar el futur, perquè no som només una companyia de telecomunicacions, som una mica més gran i encara millor. Ara som un supercomputador”, afirma el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete.

“En aquest nou món digital, el sector necessita urgentment una desregulació completa. La millor manera de garantir l'autonomia estratègica d'Europa i del sector de les telecomunicacions és un marc regulador adaptat a les necessitats dels nous temps. El nostre pla GPS és la més valuosa eina de creixement i estabilitat de la companyia per encarar amb èxit el seu centenari i continuar donant el millor servei”.

Últimas noticias