Telefónica demana un nou marc regulador "per construir una Europa digital forta"

Així ho ha sol·licitat el seu president al Mobile World Congress

Per

Bolsamania | 28 jun, 2021

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha instat aquest dilluns en el marc del Mobile World Congress de Barcelona que s'estableixi "un nou marc regulador i normes de competència per construir una Europa digital forta". Aquesta reclamació proposa un canvi necessari per treure tot el partit de la digitalització, convertida en una palanca transformadora capaç de generar creixement, ocupació de qualitat, sostenibilitat i inclusió, ha dit Álvarez-Pallete.

"Hem de reaccionar per aprofitar l'oportunitat. Per aconseguir-ho, Europa necessita un sector de telecomunicacions sostenible, en cas contrari ens quedarem més enrere en la cursa mundial pel lideratge digital", ha afirmat el màxim responsable de Telefónica.

El repte, ha continuat, passa per convertir dades en coneixements, per la qual cosa resulta necessari "portar la digitalització al següent nivell, fer-se intel·ligent, deixar que la Intel·ligència Artificial desenvolupi tot el seu potencial". I ha afegit: "Això només pot ocórrer amb el suport de la infraestructura digital de pròxima generació i un sector de telecomunicacions sòlid la rellevància del qual per a l'economia i la societat és ara més significativa que mai".

Aquests canvis, ha indicat Álvarez-Pallete, són els que pot portar de la mà l'actual revolució digital, que ben conduïda transcendirà la seva dimensió i arribarà a una revolució intel·ligent. Per ser completa, el president de Telefónica ha demanat anar més enllà. "Necessitem un nou Acord Digital per gestionar la transició digital amb els valors i les persones al centre", ha defensat.

José María Álvarez-Palleta ha insistit que el moment suposa "una gran oportunitat" i al mateix temps un "gran repte", i ha remarcat que els governs "han d'atreure inversions en la infraestructura digital intel·ligent que faran possible això". La resposta, ha dit, ha de venir ja, perquè no hi ha temps a perdre.

La intervenció d'Álvarez-Pallete ha tingut lloc durant la primera de les quatre jornades durant les quals es desenvoluparà la present edició del Mobile. Telefónica assisteix al Congrés de manera presencial, amb un estand de 952 metres quadrats.

Últimas noticias