Telefónica, a voltes amb el cable submarí: I Squared es perfila com a comprador

La seva oferta devia haver superat a la d'EQT o Cerberus

Per

Bolsamania | 29 jun, 2021

Telefónica es troba en la fase final per vendre el seu negoci de cable submarí, que forma part de Telxius, la seva filial d'infraestructures, i sembla que el principal candidat per quedar-se amb ell és el fons nord-americà I Squared Capital, segons El Confidencial. El mateix mitjà publicava a principis de mes que el fons escandinau EQT havia ofert 1.800 milions per aquest negoci, i avui indica que l'oferta d'I Squared devia haver superat a la d'aquest i de la de Cerberus.

Finalment, ara es parla d'una valoració d'uns 1.600 milions d'euros per aquest negoci i la decisió sobre la venda es podria prendre abans d'acabar el mes de juliol.

"La venda dels actius de cable per 1.600 milions permetria reduir l'apalancament de l'operadora en aproximadament un -2,2%", expliquen els experts de Banc Sabadell. Cal recordar que Telefónica controla el 50,01% de Telxius, de manera que només rebria la meitat de l'import. Això porta Sabadell a subratllar que "l'impacte en valoració seria poc rellevant".

Telefónica va tancar el primer trimestre d'aquest any amb un deute financer net de 35.796 milions d'euros (2,91 vegades l'EBITDA).

Últimas noticias