Talgo rebota a borsa: Trilantic negocia vendre la seva participació a Stadler

Després de la negativa del Govern a autoritzar la venda al grup hongarès Magyar Vagon

Per

Bolsamania | 25 mar, 2024

Talgo rebota a borsa aquest dilluns (+3,9%; 4,41 euros) després que El Economista hagi publicat que Trilantic Capital Partners, el fons d'inversió que controla el 40% del capital, està negociant vendre la seva participació al grup suís Stadler, per la negativa del Govern a autoritzar l'OPA llançada a 5 euros per acció pel grup hongarès Magyar Vagon.

"Si finalment es duu a terme, Stadler hauria de presentar una OPA per la totalitat en sobrepassar el llindar del 30%. Stadler té múscul financer per dur-la a terme, si bé seria una compra transformacional", indiquen els experts de Banc Sabadell, perquè Talgo "suposa un 20% de la capitalització de Stadler".

"No és la primera vegada que sorgeix el rumor de la possible compra de Talgo per Stadler, i el fabricant suís mai n'ha confirmat l'interès, i per això veiem poc probable que es tiri endavant. No obstant, esperem que la cotització reaccioni positivament", afegeixen.

Per part seva, els experts de Renta 4 comenten que "si Stadler finalment donés el vistiplau a aquesta operació, estimem que CAF sí que podria tornar a considerar l'operació, tenint en compte que Stadler és competència directa de CAF, d'una mida similar".

A parer seu, "l'encaix entre Talgo i Stadler és bo, ja que aquesta última no té posicionament en molt alta velocitat i està incrementant de forma rellevant la seva presència a Espanya".

Últimas noticias