Talgo es dispara després de l'acord anunciat amb Deutsche Bahn

Ha signat amb l'operadora alemanya una segona comanda de 56 trens per 1.400 milions

Per

Bolsamania | 17 mai, 2023

Talgo ha signat amb l'operadora ferroviària alemanya Deutsche Bahn una segona comanda de 56 trens Talgo 230 per valor d'aproximadament 1.400 milions d'euros, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'operació s'emmarca dins del contracte signat el 2019 per a la fabricació de fins a 100 trens Talgo 230 autopropulsats per a una velocitat màxima de 230 km/h. Dins aquest contracte marc, explica la ferroviària espanyola, es va signar el mateix dia una primera comanda per al subministrament de 23 trens.

"Aquesta segona comanda per tant es consolida com una continuació de sèrie per incrementar l'abast des dels 23 trens inicials fins a assolir-ne un total de 79 unitats", apunten.

Després d'aquesta notícia, el valor s'ha disparat al Mercat Continu i experimenta una pujada del 8%.

Els trens Talgo 230, denominats per Deutsche Bahn com a ICE L, tindran la mateixa configuració que els corresponents a la primera comanda.

Talgo assenyala que els seus trens "seguiran apostant per l'accessibilitat i el confort dels passatgers, així com per la sostenibilitat i l'estalvi energètic". “Els trens Talgo 230 estan creant una nova tendència al mercat ferroviari a Europa”, asseguren.

La segona comanda de Deutsche Bahn també inclourà “change request”, que afecta el disseny i afegits, entre d'altres, amb l'objectiu de “millorar encara més els avantatges del tren com a solució de transport”.

Així mateix, la companyia ha indicat que els trens de la segona comanda es lliuraran com a continuació dels corresponents a la primera comanda. L'execució del projecte començarà una vegada s'acordi l'estructura de finançament.

L'abril passat, Talgo va comunicar una comanda addicional de l'operadora ferroviària estatal danesa, DSB, per fabricar vuit trens Intercity 230 i les peces de parc per al seu manteniment, per un import total de 184 milions d'euros.

D'altra banda, la companyia va informar a la setmana passada que el benefici de la companyia espanyola entre el gener i el març va ser de 2,4 milions d'euros, un milió menys que durant el mateix període de l'any anterior. Tot i això, els ingressos de la companyia van repuntar un 7%.

Últimas noticias