Syna Therapeutics (Reig Jofre) acorda amb Intas una llicència global del seu biosimilar LB-0702

L'empresa s'encarregarà dels assaigs clínics i Intas, dels costos de comercialització

Per

Bolsamania | 02 nov, 2022

Syna Therapeutics, la joint-venture de Reig Jofre i LeanBio, ha signat un acord de llicència exclusiva amb Intas Pharmaceuticals Ltd i la seva filial Accord Healthcare per a la comercialització a tot el món del seu medicament biosimilar LB-0702.

Així ho ha anunciat Reig Jofre en una nota, en què explica que segons els termes de l'acord, Syna Therapeutics començarà el 2023 els assajos clínics de la seva biosimilar LB-07802 per tractar patologies al camp de l'hematologia. Per la seva banda, Intas cobrirà els costos de comercialització. Intas compta actualment amb una de les xarxes de vendes, màrqueting i distribució de biosimilars al món, particularment a hospitals, amb presència a 85 països.

Reig Jofre contribuirà en el desenvolupament i estabilització del producte farmacèutic acabat, a més d'oferir la seva capacitat de producció global al seu nou centre de desenvolupament i producció especialitzada de Barcelona, ​​que després d'una inversió de 40 milions d'euros finalitzada el 2021, compta amb tecnologia d'última generació i els més alts estàndards de qualitat per a injectables estèrils i productes biofarmacèutics liofilitzats, amb una capacitat anual de fins a 45 milions de vials asèptics liofilitzats i 50 milions de vials amb solució líquida.

La farmacèutica espanyola contribueix així a una integració més gran del procés de desenvolupament i fabricació de medicaments biològics, unint a través de Syna Therapeutics el desenvolupament de l'ingredient actiu i la producció del producte biofarmacèutic final.

ACCÉS DELS PACIENTS

Un biosimilar (o medicament biològic similar) és un medicament biològic equivalent en qualitat, eficàcia i seguretat a un medicament biològic original, anomenat producte de referència. Els biosimilars es caracteritzen per ser molècules grans amb més complexitat estructural que els fàrmacs sintetitzats químicament, que els fa ser molt sensibles a canvis en el procés de fabricació.

Durant les darreres dècades, els medicaments biotecnològics han jugat un paper cada cop més rellevant en el tractament i cura de la salut. En aquest sentit, i malgrat la complexitat de la tecnologia necessària per al desenvolupament de biològics fora de patent i dels costosos processos de fabricació, s'espera que durant els propers anys el desenvolupament de biosimilars sigui una àrea significativa de creixement per fer arribar els productes biotecnològics de manera més efectiva als pacients de tot el món, ja sigui per poder oferir preus més sostenibles als mercats on existeix el biològic original, com per poder donar accés a tractaments innovadors a tots aquells mercats mundials on la teràpia no està disponible.

Últimas noticias