'Split' d'Amazon: enginyeria financera o el senyal definitiu per invertir en les seves accions?

La companyia ha anunciat un split i la recompra de 10.000 milions en accions

Per

Bolsamania | 10 mar, 2022

Enginyeria financera o el senyal definitiu per invertir en les seves accions? L'split anunciat per Amazon provoca aquesta pregunta als analistes d'AJ Bell, que creuen que els inversors haurien de considerar diverses qüestions abans de decidir que la recompra de 10.000 milions en accions d'Amazon és el tipus de senyal que haurien de seguir.

Com expliquen, estimulada per una caiguda del 26% en el valor de mercat de les accions des del màxim històric del juliol del 2021, Amazon busca infondre una nova confiança amb una divisió d'accions de 20 per 1 i una recompra d'accions de 10.000 milions de dòlars.

"Un guany del 2,4% en el preu de les accions suggereix que alguns inversors poden estar comprant la mostra de confiança, però és possible que l'empresa hagi de fer més que començar a administrar el preu de les accions amb la mateixa atenció amb la que administra els serveis al client, especialment perquè les xifres del quart trimestre van plantejar tantes preguntes com respostes", assenyala el director d'inversions d'AJ Bell, Russ Mould.

"Fins i tot tenint en compte aquests números irregulars de final d'any, els inversors haurien de considerar algunes preguntes abans de decidir que la recompra d'Amazon és el tipus de senyal que haurien de seguir".

Una és en quina mesura aquesta és una enginyeria financera més que una oportunitat d'inversió. "L'argument alcista per a Amazon ha estat durant molt de temps que guanyarà clients i després augmentarà els preus quan tingui una posició dominant al mercat, convertint-se en un caixer automàtic tremendament rendible. És l'oferta de serveis el que ha fet d'Amazon una inversió a llarg termini tan convincent fins ara", diu.

Els executius d'Amazon estan comprant accions amb el seu propi efectiu en comptes de només amb els fons de l'empresa? "Segurament aquest seria un senyal molt més poderós encara que senten que hi ha un valor real que es pot tenir". "A més, als inversors els agradaria aplicar les dues proves establertes per Warren Buffett a la carta del 2012 als accionistes al seu vehicle d'inversió Berkshire Hathaway", afegeix.

Segons el seu punt de vista, de primeres "Amazon passa fàcilment la primera de les proves de Buffett, perquè a finals de 2021 tenia 42.000 milions en efectiu en el seu balanç general, amb 42.000 milions més en valors líquids a més d'aquest tresor. "No obstant això, el flux d'efectiu ha estat negatiu cinc vegades en sis trimestres, ja que els marges s'han vist pressionats i Amazon també ha assumit passius addicionals, en forma de deute barat i actius arrendats". Un cop s'inclouen aquests passius d'arrendament, Amazon ha passat d'una posició d'efectiu net de 8.100 milions a un deute net de 32.000 milions.

Afegeix que "Amazon no és una ganga en termes de guanys a curt termini. Aquesta capitalització de mercat d'1,4 bilions de dòlars es compara amb les estimacions de beneficis nets de consens del 2022 de 38,400 milions de dòlars i, per tant, deixa les accions en una relació preu/beneficis a futur d'unes 36,5 vegades. L'S&P 500 en general cotitza actualment en 19,6 vegades els guanys per al 2022, segons una investigació de S&P Global”.

Últimas noticias