SpaceX, l'empresa d'Elon Musk, augmenta la valoració fins als 175.000 milions de dòlars

La companyia aeroespacial ha iniciat converses per a la venda privada d'accions

Per

Bolsamania | 07 des, 2023

SpaceX, l'empresa aeroespacial d'Elon Musk, ha iniciat converses sobre la venda privada d'accions a un preu que valora la companyia en 175.000 milions de dòlars o més, segons ha publicat Bloomberg.

L'empresa emergent més valuosa dels Estats Units està negociant una oferta pública d'adquisició que podria oscil·lar entre 500 i 750 milions de dòlars, han assenyalat fonts properes a l'operació, que també expliquen que SpaceX està considerant oferir accions al voltant de 95 dòlars cadascuna.

No obstant això, cal destacar que els termes i la mida de la licitació no ha finalitzat, per la qual cosa la valoració de l'empresa podria ser fins i tot més gran.

Una valoració de 175.000 milions de dòlars és una prima respecte a la valoració de 150.000 milions de dòlars que va obtenir l'empresa a través d'una oferta pública d'adquisició aquest estiu. L'augment convertiria SpaceX en una de les 75 empreses més grans del món per capitalització de mercat, a la mida de T-Mobile USA Inc. (179.000 milions), Nike Inc. (177.000 milions) i China Mobile (176.000 milions), en base a les dades compilades per Bloomberg.

L'inversor multimilionari Ron Baron, que segons CNBC posseeix més de 1.000 milions de dòlars en accions de la companyia de coets, va afirmar el mes passat que SpaceX valdrà al voltant de 500 mil milions de dòlars per al 2030.

L'empresa amb seu a Hawthorne, Califòrnia, domina el mercat de serveis comercials de llançament espacial amb els seus coets Falcon, i està en camí de registrar ingressos d'uns 9.000 milions de dòlars aquest any en els seus negocis de llançament de coets i Starlink, i es preveu que les vendes augmentaran al voltant de 15.000 milions el 2024. La companyia també discuteix una oferta pública inicial de Starlink a finals del proper exercici, un intent per capitalitzar la sòlida demanda de comunicacions a través de l'espai.

Elon Musk va manifestar el novembre que Starlink, la unitat d'Internet satelital de SpaceX, havia aconseguit un punt d'equilibri en el flux de caixa. Starlink és l'empresa de satèl·lits més gran del món i compta amb una xarxa d'uns 5.000 satèl·lits en òrbita terrestre baixa.

Últimas noticias