S&P apuja la qualificació de Deoleo, que deixa enrere el risc creditici d'impagament

Després de dur a terme amb èxit el seu pla de reestructuració financera

Per

Europa Press | 21 jul, 2020

L'última revisió d'S&P ha eliminat per a Deoleo el risc d'impagament. Concretament, l'agència de qualificació creditícia n'ha apujat el ràting d'SD' a 'B-' després de dur-se a terme el pla de reestructuració de la companyia.

L'agència ha reiterat a més la perspectiva 'estable' per a Deoleo gràcies a la seva actual liquiditat i estructura de capital que li permetran executar sense més problemes el seu pla de negoci.

No tot és positiu i des de S&P adverteixen que "el negoci de Deoleo continua sent vulnerable als canvis de preus de les matèries primeres, donada la seva dependència de l'oli d'oliva. La producció mundial es duu a terme principalment a països mediterranis, especialment Espanya, i les males condicions climàtiques o la malaltia de les plantes podria conduir a una major volatilitat dels preus".

L'agència qualificadora creu que la companyia espanyola propietària de marques d'oli com Hojiblanca o Carbonell ha millorat el seu rendiment aquestes últimes setmanes, esperant ara una generació positiva de caixa i una millora dels seus marges.

S&P explica que l'operació va suposar una reducció del deute sindicat, pel qual els prestadors adquireixen un 49% de la companyia propietària de les operacions del negoci, mentre que la resta del deute, 242 milions d'euros, seran assignats en un tram de cinc anys de 160 milions i d'un altre, de 82 milions, de sis anys.

No obstant això, l'agència de qualificació adverteix que el seu negoci seguirà exposat a la volatilitat de preus de l'oli d'oliva, la qual cosa podria tornar a posar en risc la rendibilitat i la generació de caixa de la companyia.

Últimas noticias