Sony es dispara després de millorar la previsió de beneficis per la major producció de PS5

Les accions de la companyia japonesa han tancat aquest dimecres amb un avenç de més del 9%

Per

Bolsamania | 02 nov, 2022

Actualitzat : 10:22

Sony s'ha disparat a la borsa, on ha tancat amb un avanç superior al 9% (encara que ha arribat a pujar fins a un 12%) després de millorar la seva previsió de beneficis per a l'any davant l'augment de producció de la PlayStation 5 (PS5), cosa que mostra que els problemes de la cadena de subministrament estan disminuint.

Sony ha informat que va produir més de 6,5 milions d'unitats de PS5 durant el segon trimestre, abans de la temporada clau de compres de final d'any, cosa que indica que els problemes de la cadena de subministrament que han obstaculitzat el negoci dels jocs estan disminuint. De fet, el valor de la unitat de jocs de Sony va augmentar fins als 412.500 milions de iens (2.790 milions de dòlars) durant el segon trimestre, enfront dels 146.200 milions de iens de tres mesos abans.

La companyia pretén vendre més de 18 milions d'unitats de PS5 aquest any fiscal, que s'acaba el març del 2023, enfront de les 11,5 milions d'unitats que va vendre al passat exercici, segons ha declarat el director financer Hiroki Totoki. "Les limitacions de producció de la PS5 han disminuït, i creiem que el palanquejament operatiu del segment dels jocs probablement impulsarà l'alça a partir del proper trimestre", ha dit Atul Goyal, analista de Jefferies, en una nota.

En concret, Sony ha millorat en un 4,5% la previsió de beneficis per a l'any fiscal en curs. Ara espera guanyar 1,16 bilions de iens (7.840 milions de dòlars), ja que segons ha explicat l'impuls de les fluctuacions de les divises en unitats com el negoci de la música ha servit per compensar la feblesa que fins ara mostrava el segment dels jocs.

De fet, encara que les expectatives sobre el futur de la unitat de jocs han millorat, la veritat és que la companyia continua sent prudent sobre això, i per això ha retallat la seva previsió de beneficis per a tot l'any en aquest negoci en un 12%, fins als 225.000 milions de iens, citant les menors vendes de programari de tercers desenvolupadors i l'impacte dels costos anomenats en dòlars.

El negoci dels jocs va registrar una caiguda del 49% en els beneficis del segon trimestre, fins als 42.100 milions de iens, després de comptabilitzar més costos de desenvolupament de jocs i adquisicions. La veritat és que la solidesa del negoci dels jocs segueix en dubte, d'una banda per la competència del fabricant de Xbox, Microsoft, i de l'altra després de l'esvaïment de l'impuls que va suposar el confinament durant la pandèmia de Covid-19.

Això sense oblidar que el grup ha pujat el preu de la PS5 a mercats com l'europeu i el japonès davant l'enfortiment del dòlar. En qualsevol cas la companyia ha destacat que encara que els principals llançaments de la indústria s'han endarrerit fins al 2023, ells ja van llançar un remake del joc de PS5 The Last of Us al setembre i God of War Ragnarok sortirà a la venda a novembre, cosa que esperen que els doni cert avantatge respecte a la competència.

Últimas noticias