Société Générale redueix el seu benefici net un 19% el primer trimestre afectat pel litigi amb el fons sobirà de Líbia

Per tancar la disputa legal que mantenien per una sèrie de transaccions realitzades entre 2007 i 2009

Per

Bolsamania | 04 mai, 2017

El banc francès, Société Générale, ha presentat aquest dijous un benefici net de 747 milions d'euros durant els tres primers mesos de l'any. Un resultat que suposa una caiguda del 19% respecte als 924 milions d'euros del mateix període de l'any anterior. Un resultat provocat, principalment, per l'impacte de les provisions assumides pel banc francès, que ha arribat a un acord amb Libyan Investment Authority (LIA) per tancar la disputa legal que mantenien per una sèrie de transaccions realitzades entre 2007 i 2009.

"Société Générale i Libyan Investment Authority (LIA) han subscrit un acord confidencial que resol tots els assumptes entre les dues parts en relació a cinc transaccions financeres realitzades entre 2007 i 2009", ha indicat l'entitat gala i ha precisat que els detalls de l'acord són "confidencials".

D'aquesta manera, els resultats de Société Générale reflecteixen un impacte de 350 milions d'euros en relació amb les provisions assumides per litigis que inclou completament l'efecte de l'acord amb LIA durant el primer trimestre. D'altra banda, entre gener i març, el producte net bancari de Société Générale va arribar als 6.474.000 d'euros, un 4,8% més que un any abans, mentre les despeses d'explotació de l'entitat van sumar 4.644.000 d'euros, un 8, 4% més.

"El grup continua amb la seva transformació", ha indicat Frédéric Oudéa, conseller delegat de Société Générale i ha assenyalat que el banc "ha iniciat un procés per simplificar la seva estructura organitzativa". Així mateix, el màxim executiu de l'entitat francesa va destacar els esforços del banc per posar fi a les disputes del passat i millorar la qualitat dels seus serveis i del control dels seus regs.

Últimas noticias