Société Générale guanya 1.160 milions durant el segon trimestre i supera expectatives

El banc anuncia la venda de les seves participacions en el Banc Express de Bulgària i Société Générale Albània a OTP Bank

Per

Bolsamania | 02 ago, 2018

Société Générale ha comunicat aquest dijous un benefici net millor del que s'esperava corresponent al segon trimestre i ha anunciat que ha acordat vendre negocis a Bulgària i Albània a OTP Bank.

El tercer banc cotitzat més gran de França per actius va registrar un benefici net de 1.160 milions d'euros durant el període, enfront dels 1.060 milions d'euros de l'any anterior.

Els ingressos bancaris nets, la xifra més alta d'ingressos del banc, van ser de 6.450 milions d'euros, davant els 5.200 milions d'euros de l'any anterior, quan es va veure afectat per un càrrec de 963 milions d'euros per resoldre un litigi relacionat amb transaccions a Líbia. Sobre una base subjacent, que exclou les partides excepcionals, l'ingrés bancari net va créixer un 1%, ha dit el banc.

Els analistes estimaven que el benefici net de Société Générale durant el segon trimestre anava a augmentar fins als 924 milions d'euros i que els ingressos arribarien als 6.210 milions d'euros, segons la previsió recollida per FactSet.

El banc francès ha assenyalat, a més, que ha acordat vendre les seves participacions majoritàries al Banc Express de Bulgària i Société Générale Albània a OTP Bank. L'entitat no ha revelat detalls financers dels acords, però ha apuntat que haurien de tenir un impacte positiu en la seva ràtio CET1, una mesura de fortalesa de capital.

Société Générale ha dit que podria arribar " durant les pròximes setmanes" a un acord amb les autoritats dels EUA sobre les investigacions per les transaccions que involucren països subjectes a sancions. El banc ha apuntat que està "prosseguint activament les seves converses" amb les autoritats, i ha afegit que "el calendari i l'impacte financer d'un possible acord segueixen sent incerts".

Société Générale va registrar una provisió de 200 milions d'euros per litigis durant el trimestre, cosa que eleva la provisió global del banc per litigis a 1.430 milions d'euros a juny.

El juny, el banc va arribar a acords amb les autoritats nord-americanes i franceses en relació amb la seva suposada manipulació de la taxa Libor i les transaccions en què participaven els seus homòlegs libis. Com a part dels acords, el banc ha dit que pagaria aproximadament 1.300 milions de dòlars en multes.

"Société Générale va registrar bons resultats i un augment de la rendibilitat durant el segon trimestre del 2018 gràcies a un sòlid acompliment de tots els negocis, una gestió disciplinada de costos i un bon control dels riscos", ha dit el director general, Frederic Oudea.

Últimas noticias