Singular Bank no veu "risc existencial" en Grifols, però "ha de fer aclariments"
Destaquen que "és una companyia molt palanquejada que pot perdre la confiança dels mercats"
Grifols segueix centrant l'atenció del mercat després que Gotham City Research l'acusés aquest dimarts de manipular els comptes. En referència a això, Roberto Scholtes, cap d'estratègia de Singular Bank, ha indicat que no veu un "risc existencial per a la companyia ni un frau", tot i que creu que sí "ha de fer aclariments".
Així mateix, l'expert ha reconegut que "hi ha unes pràctiques comptables agressives o discutibles", i que Grifols "és una companyia molt palanquejada que pot perdre la confiança dels mercats, per tant es podria veure obligada a pagar diferencials molt més alts en el refinançament del seu deute i a emprendre alguna ampliació de capital dilutiva per als accionistes".
"Grifols es troba sens dubte en una situació complicada a causa del seu alt palanquejament i la necessitat de refinançar el seu deute, cosa que justifica un descompte en la seva valoració borsària i uns diferencials crediticis més grans", ha explicat l'entitat en una anàlisi realitzada després de l'informe baixista sobre Grifols per part de Gotham City Research.
A més, estimen que "l'informe de Gotham assenyala algunes pràctiques comptables qüestionables que poden crear certa distorsió a la ràtio de palanquejament de la companyia, però no a la magnitud assenyalada".
"La companyia pot ser un venedor forçat de certs actius o participacions, o haver de fer una ampliació de capital, però no considerem que els seus beneficis o el seu endeutament siguin materialment diferents dels oficialment reportats", ha subratllat el banc.
Durant la presentació de les seves perspectives econòmiques i estratègia d'inversió per a aquest any, a Singular Bank han destacat la seva aposta per una estratègia defensiva, en què prevalen sectors com el sanitari.
Per això, i en relació amb la situació de Grifols, Scholtes ha declarat que la farmacèutica "és una gota d'aigua en un oceà del sector sanitari que està en una dinàmica radicalment diferent".
Com a exemple, ha fet èmfasi en les recents operacions corporatives que companyies com Johnson & Johnson o Novo Nordisk han dut a terme per adquirir empreses emergents i reforçar determinades àrees, cosa que està permetent al sector sanitari "superar el sotrac en els seus resultats i reprendre un camí de fort creixement estructural”.