Siemens Gamesa es dóna la volta i es dispara un 6% després de la sortida d'Iberdrola

El comprador de la participació de l'elèctrica ha estat Siemens

Per

Bolsamania | 05 feb, 2020

Siemens Gamesa ha esborrat les pèrdues amb les quals ha iniciat la sessió (de més del 3%) i es dispara ara un 6,5% després de conèixer-se en la tard-nit de la passada sessió que Iberdrola ha venut la seva participació del 8,07% en la companyia per 1.100 milions d'euros, equivalent a 20 euros per acció. "Aquest preu no està subjecte a ajustos en el futur. L'impacte d'aquesta desinversió en els estats financers consolidats del grup Iberdrola de l'exercici 2020 es determinarà i informarà més endavant", ha explicat el grup elèctric en un comunicat enviat al regulador.

El comprador ha estat Siemens, l'accionista majoritari del fabricant de turbines eòliques. Les accions de Siemens Gamesa han tancat aquest dimarts en 15,87 euros, un 26% per sota del preu pagat per la companyia germana.

Després de la venda, totes dues parts han resolt el pacte *parasocial signat en 2016 "sense cap mena de compensació o reclamacions entre elles ni les seves respectives entitats associades". Per això, el conseller dominical d'Iberdrola renunciarà al seu càrrec.

En aquest sentit, Iberdrola i Siemens també han signat la pau i han acordat renunciar íntegrament a qualsevol reclamació i deixar sense efecte i "desistir de totes les reclamacions i procediments existents iniciats contra Siemens Gamesa.

Iberdrola i el seu president, Ignacio Sánchez Galán, havien estat molt crítics amb la gestió del fabricant de turbines eòliques, sobretot després dels advertiments de beneficis llançades en els últims mesos. A l'abril de 2017, es va tancar la fusió entre Gamesa i la divisió eòlica de Siemens, però l'operació no ha donat els resultats esperats.

L'últim dels xocs entre tots dos grups accionistes en Gamesa va tenir lloc per la reestructuració societària empresa per Siemens de cara a la futura sortida a Borsa de Siemens Energy, la nova companyia que agruparà totes les operacions energètiques de la multinacional alemanya, entre ells la seva participació en el fabricant d'aerogeneradors espanyol.

Aquest episodi va acabar en els tribunals, encara que el judici previst per al passat 21 de gener va ser ajornat, a sol·licitud de les parts, per un període de 60 dies, a la recerca de trobar una solució, que finalment ha estat aconseguida.

Sobre les crítiques d'Iberdrola a la gestió de Siemens Gamesa, sense anar més lluny, la companyia va llançar un profit warning la setmana passada sobre els seus resultats del primer trimestre, que ha presentat aquest dimarts i que han implicat una pèrdua de 174 milions d'euros.

A més, Iberdrola, Siemens i Siemens Gamesa han signat "un acord separat de col·laboració per un període inicial de sis mesos per a reforçar i expandir les seves actuals relacions comercials en determinades àrees dels negocis d'energies renovables i xarxes, amb un èmfasi especial en generació eòlica terrestre i marina, xarxa digital i gestió de capacitat".

Últimas noticias