Siemens Gamesa, entre la pressió per la guerra comercial i les eleccions a l'Índia
És la companyia que més cedeix durant la sessió, amb retallades del 4%
Siemens Gamesa recula aquest dijous en borsa i és el pitjor valor de l'IBEX, amb retallades del 4%. La companyia se suma al grup de les quals es consideren més afectades per la guerra comercial i cau al costat d'Arcelor Mittal (-3,7%) i CIE Automotive (-3%). Cal recordar que aproximadament el 14% dels ingressos de Siemens Gamesa provenen de la Xina. De fet, la setmana passada Deutsche Bank retallava les seves previsions sobre la companyia per "l'impacte de l'increment de les tarifes sobre les importacions xineses".
Així i tot, el banc alemany reiterava el seu consell de comprar i subratllava l'"atractiu creixement d'ingressos" de l'energètica. Aquest any, Siemens Gamesa és un dels valors que més puja de l'IBEX (+34%) mentre va recuperant el suport dels analistes. El 60% aconsella ara comprar, segons FactSet.
Renta 4 ha elevat el seu consell sobre Siemens Gamesa de mantenir a sobreponderar, i el preu objectiu fins als 16,43 euros des dels 15 euros anteriors. Segons Ángel Pérez, expert en la companyia, és molt bona notícia que hagi obtingut la qualificació 'BBB', grau d'inversió, per part de Fitch. Com la pròpia companyia ha subratllat, s'han convertit en el primer fabricant global d'aerogeneradors que compta amb qualificació creditícia per part de les tres grans agències de ràting. Segons Pérez, tal com ho està fent, "és molt probable que Siemens Gamesa es converteixi en líder del mercat".
I PENDENT DE L'ÍNDIA...
Tot apunta que a l'Índia -d'on provenen aproximadament el 3% dels ingressos de Siemens Gamesa i que va suposar un important problema de la companyia fa uns anys, quan el mercat es va paralitzar- s'imposarà en les eleccions el primer ministre, Narendra Modi. En principi, això suposa continuïtat per a un mercat que fa mesos que es va estabilitzar i no hauria de tenir un impacte significatiu en Siemens Gamesa, encara que és cert que resulta rellevant.
Els índexs de referència indis, el Sensex i el Nifty, han acabat retrocedint posicions lleugerament després d'assolir nivells rècord durant la sessió als 40.000 i 12.000, respectivament.