Siemens Gamesa cau: Vestas llança un avís de revisió de resultats per la pujada de les matèries primeres

Els fabricants de turbines eòliques afronten un període de molt baixa rendibilitat

Per

Bolsamania | 11 ago, 2021

Vestas Wind System, el major fabricant de molins eòlics del món, ha retallat la seva previsió de beneficis anuals a causa de l'encariment de les matèries primeres i a les disrupcions en la cadena de subministrament.

Les accions de Siemens Gamesa, un dels principals competidors de la companyia danesa, es veuen pressionades a la baixa a causa d'aquestes negatives previsions, que confirmen les dures condicions a què s'enfronten les companyies que fabriquen els aerogeneradors.

El fabricant danès de turbines eòliques ha presentat un benefici net de 89 milions d'euros durant el segon trimestre, per sota dels 102 milions que anticipava el consens. Els ingressos de 3.540 milions d'euros també han estat inferiors als 3.700 milions pronosticats.

Tot i la bona evolució de la cartera de comandes, que ha pujat fins als 48.100 milions d'euros, una xifra "sense precedents", segons el seu president executiu, Henrik Andersen, el mercat penalitza la seva escassa rendibilitat, cosa que afecta el conjunt del sector.

Les restriccions de la cadena de subministrament, la inflació de costos, les restriccions de la Covid-19 en mercats clau i el seu probable impacte continuat en la segona meitat de l'any, han obligat a Vestas a llançar un avís de revisió de resultats per al conjunt de l'any .

La companyia preveu ara ingressos d'entre 15.500 milions i 16.500 milions en comparació amb 16.000 -17.000 milions anticipats, mentre que el marge de beneficis EBIT baixarà fins a una forquilla d'entre el 5% i el 7%, davant el 6%-8% anterior.

Últimas noticias