Siemens Gamesa cau un 55% en borsa des del maig
Les seves accions cauen un 2%, fins a 9,30 euros, quan l'any passat cotitzaven a 18,72 euros
- El mercat ha castigat amb duresa les seves accions després de diverses advertències de beneficis
- Ni tan sols el pla de reestructuració anunciat ha servit per acontentar els inversors
- En castellano: Siemens Gamesa se desploma un 55% en bolsa desde mayo
Siemens Gamesa no aixeca cap. El fabricant de turbines eòliques cau un 2% en borsa aquest dijous, fins a 9,30 euros, i acumula una caiguda del 50% durant els últims dotze mesos, ja que fa un any cotitzava a 18,72 euros. El càstig borsari és encara més gran, el 55%, des del passat mes de maig.
Els inversors han castigat amb duresa l'empresa, sobretot després de llançar diversos advertiments sobre els seus beneficis. Això ha reduït de manera important la confiança del mercat, i encara que la companyia ha anunciat un gran pla de reestructuració, no aconsegueix calmar el mercat.
El passat 6 de novembre, quan va presentar els seus resultats de gener a setembre, Siemens Gamesa va anunciar l'acomiadament de 6.000 empleats, el 23% de la plantilla actual, que engloba unes 26.000 persones. L'empresa va perdre 147 milions d'euros durant el tercer trimestre de l'any i les seves vendes van baixar un 17,6%, fins a 2.329 milions d'euros.
Anteriorment, el 20 d'octubre, va fulminar el seu director financer per les pressions exercides per Iberdrola, accionista minoritari, que va considerar necessari rellevar Andre Hall i nomenar un home de la seva confiança, Miguel Ángel López.
L'últim broker que va retallar la valoració de les seves accions va ser JP Morgan, que el passat 10 de novembre va rebaixar el preu objectiu fins a 11 euros des d’11,50 euros per acció. En la seva opinió, el problema de la "dinàmica de preus" al sector de l'energia eòlica s'ha convertit "en un fenomen global, que no afecta només a uns pocs jugadors".
Per anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', no descarta "fins i tot una visita cap al suport dels nou euros, que no és més que l'origen de l'últim gran impuls alcista que va portar la cotització des dels nou fins als 21 euros".