Siemens Energy confirma que estudia una OPA d'exclusió sobre Siemens Gamesa
La matriu germànica controla el 67% del capital i estudia una oferta en efectiu
Siemens Gamesa ha tornat a disparar-se a la borsa després que Siemens Energy hagi confirmat “que el seu equip gestor està considerant una oferta pública d'adquisició en efectiu sobre la totalitat de les accions de Siemens Gamesa, amb la intenció d'excloure la societat de cotització. El resultat d'aquesta anàlisi continua oberta. No s'ha pres cap decisió i no hi ha certesa que l'operació es materialitzi”.
La possible OPA d'exclusió de Siemens Energy és un moviment corporatiu que ja ha estat anticipat per Bolsamanía durant els darrers mesos. La CNMV ha suspès la cotització del valor fins a les 10.30 hores, quan pujava un 11%, fins als 15,71 euros.
L'objectiu de la matriu germànica és excloure-la de cotització per emprendre una gran reestructuració d'un negoci que es troba sota una gran pressió en els darrers anys, per la seva baixa rendibilitat.
Fa uns dies, els experts de Citi anticipaven novetats sobre aquesta operació per a aquest mes de maig, coincidint amb el Capital Markets Day (Dia del Mercat de Capitals) de la matriu, que se celebrarà el proper dia 24.
"La possible claredat de la seva cartera i la seva estratègia futura durant el mes que ve ens porta a obrir una vigilància catalitzadora positiva de 30 dies sobre Siemens Gamesa. Els seus reptes continus podrien accelerar la lògica d'un acord", van explicar des del banc nord-americà.
I és que per als analistes de Citi aquesta és una de les històries més seguides al sector dels béns d'equip i el cas base que manegen és una OPA d'exclusió de Siemens Energy sobre Siemens Gamesa.
DEUTSCHE BANK TAMBÉ PREVÉ UNA OPA
A l'abril, els analistes de Deutsche Bank van comentar que "la probabilitat d'una presa de control per part de Siemens Energy als propers mesos ha augmentat encara més". En aquest escenari, van retallar la valoració fins als 20 euros des dels 21 i van reiterar el consell de compra.
I és que la guerra a Ucraïna ha augmentat encara més els problemes de rendibilitat de Siemens Gamesa, cosa que va obligar la companyia a revisar novament a la baixa els seus objectius per al 2022. Els objectius per a aquest any “deixen de ser vàlids i estan subjectes a revisió davant l'actual situació d'incertesa, va assenyalar el grup fa unes setmanes.
"Aquesta constatació de la seva situació actual accentua els rumors que la companyia renovable sigui objecte d'una OPA per part de Siemens Energy, la divisió energètica de la seva matriu", van comentar a Link Securities.
NOU NOMENAMENT
Siemens Gamesa va perdre 377 milions d'euros al segon trimestre fiscal (de gener a març), xifra que es va ampliar fins als 780 milions d'euros al primer semestre del seu exercici 2022 (d'octubre del 2021 a març del 2022).
“Els resultats del segon trimestre reflecteixen els reptes interns i externs als quals ens enfrontem. Des que em vaig incorporar a Siemens Gamesa com a conseller delegat el passat 1 de març, ens hem centrat a identificar les principals causes del nostre baix rendiment”, va assenyalar el nou conseller delegat, Jochen Eickholt.
"Estem posant en marxa mesures per resoldre els problemes a curt termini i estabilitzar l'empresa al mínim temps possible", ha afegit aquest directiu. En aquest sentit, la companyia ha nomenat Tim Dawidowsky director general d'Operacions, amb l'objectiu de fer-hi una gran reestructuració.
"Tim té la combinació perfecta d'habilitats i experiència per ocupar aquesta posició a Siemens Gamesa en aquest moment. Té un historial provat en la reconversió amb èxit d'empreses que operen en circumstàncies complexes com les que estem experimentant", va dir Jochen Eickholt. Tot això obre la porta que Siemens Energy integri la companyia i n'emprengui una gran reestructuració a curt termini.
QUIN POT SER-NE EL PREU?
Els experts de Banc Sabadell recorden que Siemens Energy controla el 67% del capital i prenen com a "referència el preu pagat a Iberdrola el febrer del 2020 pel seu 8% de participació", que va ser de 20 euros per acció, encara que afegeixen que "la situació de Siemens Gamesa en allò operatiu és pitjor actualment". Aquests analistes aconsellen vendre el valor, amb una valoració de 18,94 euros.
Per part seva, els experts de Bankinter, que també aconsellen vendre, amb un preu de 17,10 euros, recorden que Siemens Energy "ja té una posició de control (67%) sobre el capital i l'estratègia, així que no té una necessitat d'oferir una elevada prima de control".