Siemens Energy aconsegueix el 92,72% de Siemens Gamesa i convoca Junta per a la seva exclusió

Obrirà un període, després de la reunió extraordinària amb accionistes, per continuar comprant accions

Per

Bolsamania | 19 des, 2022

Siemens Energy ha acabat el període d'acceptació de l'oferta pública voluntària d'adquisició (OPA) en efectiu de les accions en circulació de Siemens Gamesa amb una taxa d'acceptació del 77,88%. Ha adquirit un total de 174.686.626 accions venudes pels accionistes de Siemens Gamesa al preu fix de l'oferta de 18,05 euros per acció. Com a resultat, la participació total de Siemens Energy a Siemens Gamesa pujarà al 92,72%.

Després de la liquidació de l'oferta, Siemens Energy promourà l'exclusió de cotització de Siemens Gamesa de les borses espanyoles. Per això, convocarà Junta General Extraordinària durant els primers mesos de 2023.

D'acord amb la legislació espanyola sobre el mercat de valors, l'exclusió de borsa d'una empresa cotitzada requereix com a mínim el 75% del capital social en una oferta pública d'adquisició voluntària; a continuació, cal una majoria simple per a la resolució formal en una Junta General.

S'espera que l'exclusió de Borsa es produeixi "poc després" de la reunió amb accionistes, ha informat la companyia, després de la seva aprovació per part de la CNMV i les borses de Madrid, Barcelona, Bilbao i València.

Siemens Energy continuarà perseguint el vostre objectiu d'adquirir el 100% del capital social de Siemens Gamesa per integrar plenament l'empresa. Després de la convocatòria de la Junta General Extraordinària, els inversors podran seguir venent les accions a Siemens Energy al preu de l'oferta de 18,05 euros per acció durant un període mínim d'un mes, ha afegit la companyia.

"La integració de Siemens Gamesa és una fita important dins la nostra estratègia d'acompanyar els nostres clients en la transició energètica. La transició d'un món energètic fòssil a un altre de més sostenible només serà possible amb una indústria eòlica forta i rendible", ha declarat Christian Bruch, CEO de Siemens Energy.

S'espera que l'operació generi sinergies aproximades de costos de fins a 300 milions d'euros anuals durant els tres anys següents al moment en què es completi la integració. Siemens Energy estima també que les sinergies acumulades d'ingressos podrien assolir un import de "centenars de milions d'euros" a finals d'aquesta dècada.

Últimas noticias