Santander reprèn el dividend amb pagaments en efectiu i recompres d'accions

Repartirà 4,85 cèntims per acció a partir del 2 de novembre

Per

Bolsamania | 29 set, 2021

La banca comença a recuperar la normalitat. Santander n'és un exemple. Tal com havien avançat els analistes de Credit Suisse i publicat Bolsamanía, l'entitat ha anunciat que repartirà el 40% dels seus beneficis en dividends a parts iguals entre programes de recompres d'accions i pagaments en efectiu després de l'aixecament de les restriccions per part del Banc Central Europeu (BCE), segons un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquesta decisió forma part del "compromís amb els objectius de generar valor a llarg termini per als accionistes", diuen a l'escrit, a més d'"assignar capital a negocis d'alt creixement i rendibilitat".

En aplicació d'aquesta nova política, Santander repartirà un primer dividend de 4,85 cèntims per acció en efectiu amb càrrec als resultats de 2021, equivalent a un 20% de benefici obtingut durant el primer semestre, que es començarà a abonar a partir del proper 2 de novembre. L'últim dia de negociació dels títols amb dret a cobrament serà el 28 d'octubre, cotitzarà ex-dividend el 29 d'octubre i la data de registre serà l'1 de novembre.

D'altra banda, el consell de Banc Santander també ha acordat implementar un programa de recompra d'accions de 841 milions d'euros, equivalent al 20% dels guanys obtinguts durant els primers sis mesos de l'any. No se n'han donat molts més detalls, tot i que sí que s'ha confirmat que realitzaran un nou anunci amb la informació addicional sobre els seus termes.

Així mateix, han confirmat que l'entitat anunciarà durant el primer trimestre del 2022 una remuneració addicional amb càrrec als beneficis finals de 2021, subjecta a aprovacions internes i del regulador.

"L'actualització a la política de retribució a l'accionista reafirma la nostra confiança en què invertir en les nostres pròpies accions a la seva valoració actual és una oportunitat atractiva de generar valor a llarg termini per als nostres accionistes", ha dit Ana Botín, presidenta de Santander.

Últimas noticias