Santander no espera menys clients en el Compte 123 després de canviar-ne les condicions

Álvarez es mostra satisfet amb l'evolució del producte

Per

Bolsamania | 31 oct, 2018

Actualitzat : 17:18

Santander no preveu que vagi a patir sortides de recursos de clients pel canvi en les condicions del Compte 123 que posarà en marxa el proper 10 de desembre, per les quals reduirà el saldo remunerat a tan sols 1.000 euros, davant dels 15.000 euros amb els quals va llançar el producte. Segons l'opinió del seu conseller delegat, José Antonio Álvarez, el compte és "la proposta més atractiva per al client" que hi ha ara mateix al mercat.

D'acord amb Álvarez, el canvi de l'oferta respon a una adaptació a les condicions del mercat i les seves expectatives sobre ell, amb una pujada dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu (BCE) que no acaba d'arribar. "El compte ha funcionat bé, segueix funcionant bé i no està per sota de les nostres expectatives", ha explicat durant la presentació de resultats del banc, l'última durant la qual exercirà de conseller delegat.

"ESPERO QUE A PARTIR DE DILLUNS SAPIGUEM A QUÈ ATENIR-NOS"

El conseller delegat de Santander confia que a partir de dilluns, 5 de novembre, tots els agents implicats en la concessió d'hipoteques (clients, bancs, sistema judicial i Administració) tinguin les coses clares en relació amb l'Impost sobre Actes Jurídics Documentats. Dilluns que ve, el Ple de la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem s'ha de pronunciar, previsiblement de forma definitiva, sobre qui ha d'assumir el cost del tribut, si el client o el banc.

"Espero que a partir de dilluns sapiguem a què atenir-nos", ha manifestat Álvarez durant la presentació de resultats. En la seva opinió, "no hi ha cap raó per a la retroactivitat" en l'aplicació de la sentència que el 18 d'octubre passat va fer pública el Tribunal Suprem.

A l'encara número dos de Santander li resulta "relativament estrany" que l'alt tribunal decideixi canviar de doctrina i estableixi que el subjecte passiu de l'impost és el banc i no el client, com ha estat durant els últims 23 anys. En tot cas, ha explicat que, decideixi el que decideixi el Suprem, els bancs han de complir la llei i prendran decisions sobre la seva política comercial en funció de la "dinàmica competitiva".

Últimas noticias