Santander investiga treballadors al Regne Unit per acudir a un club d''striptease'

El banc ha contractat un bufet d'advocats per investigar l'incident

Per

Bolsamania | 20 set, 2022

Escàndol a la vista en Banc Santander. La companyia càntabra ha contractat el bufet d'advocats Gibson Dunn perquè investigui un grup de treballadors al Regne Unit que haurien visitat un club de 'striptease' per analitzar aquesta sortida i les seves conseqüències, com saber si es va pressionar els treballadors més joves per assistir-hi.

Segons informa Financial Times, l'incident va tenir lloc al febrer passat després que l'equip de mercats de capital de deute global es reunís a la seu del banc espanyol a Londres per celebrar una sèrie de reunions del seu departament.

Aquella nit, set membres masculins de l'equip, entre els quals hi havia tres alts directius i quatre treballadors júnior, van anar al Nags Head Gentlemens Club d'Aldgate, que es descriu com "un dels establiments de ball eròtic més antics de Londres".

D'acord amb el diari britànic, un denunciant intern va plantejar al departament de compliment normatiu del banc la seva preocupació pel viatge i pel fet que el personal subaltern se sentís pressionat per assistir-hi. També es va informar a l'Autoritat de Conducta Financera (FCA, per les sigles en anglès) del Regne Unit, segons aquestes informacions.

"És simptomàtic d'un sector en transició de les antigues normes a les noves", ha assegurat a FT una persona que treballa estretament amb les persones investigades, "L'empresa no sabia com manejar-ho perquè aquestes pràctiques eren comunes fa una dècada, però ara, amb raó, estan mal vistes”. Així mateix, un treballador del banc ha assegurat que aquestes sortides eren “un secret de domini públic” i que “tothom al banc ho sap, però no es diu res oficialment”.

El bufet Gibson Dunn ja hauria entrevistat 15 persones que haurien participat en la sortida nocturna, incloent-hi els set individus que van anar al club, i va concloure que no s'havia exercit una pressió explícita sobre els membres del personal subaltern, segons una persona amb coneixement del procés. De moment, no s'ha acomiadat cap dels implicats, encara que sí que s'ha sancionat un dels directius que va orquestrar la sortida.

Santander s'ha manifestat en un comunicat en què assegura que "ens prenem molt seriosament totes les inquietuds sobre la conducta dels treballadors i seguim un procés rigorós per garantir que s'estableixin els fets i es prenguin les mesures apropiades segons calgui" . "Els detalls d'aquestes investigacions i accions es tracten de forma confidencial i, per tant, no podem fer-ne més comentaris", ha afegit el banc espanyol.

Últimas noticias