Santander i les altres 60 companyies favorites de Credit Suisse per al primer trimestre

Els analistes reiteren la seva visió de 'sobreponderar' i n'incrementen el preu objectiu fins als 4,5 euros

Per

Bolsamania | 07 feb, 2023

Credit Suisse ha col·locat Santander entre les seves 61 companyies favorites per a aquest primer trimestre del 2023. L'entitat suïssa ha elaborat un 'top picks' de companyies europees de 24 sectors com el consum, l'energia, els bancs, salut, indústria, tecnologia o telecos.

Entre les entitats europees, Credit Suisse selecciona Santander, atesa la seva opinió sobre unes perspectives cada vegada més positives per al NII a tots els mercats en un context de fort enduriment monetari. "Encara que creiem que els ingressos nets haurien de continuar impulsant el creixement, amb la majoria de les geografies clau mantenint la seva resistència, esperem amb especial interès el canvi de tendència als ingressos de primera línia del Brasil, que ara s'endarrereix fins al segon semestre de 2023". Creuen que la sensibilitat negativa del Brasil a les pujades de tipus hauria de començar a invertir-se i a reforçar els ingressos nets a l'exercici 2023.

A més, opinen que hi ha marge perquè el nou CEO impulsi una connectivitat i una integració més gran en tota l'empremta del banc, continuant amb una forta generació de capital orgànic, que hauria d'apuntalar l'acumulació d'excés de capital. "Al nostre parer, un cop assolit l'objectiu de la direcció del 12% de CET1, Santander podria confiar en la seva capacitat de generació de capital per ampliar l'actual 40% de remuneració".

Reiteren la seva recomanació de 'sobreponderar' i incrementen el preu objectiu fins als 4,5 euros.

D'altra banda, s'hi cola Société Générale. Credit Suisse ho veu com un dels pocs valors bancaris de la seva cobertura que encara es podria beneficiar d'una revaloració important a mesura que persisteixi la reobertura d'Europa. "La sobrecàrrega històrica de baixos beneficis per litigis, volatilitat del CIB, desinversions i reestructuració ha arribat a un punt d'inflexió", assenyalen.

Sobre Deutsche Bank consideren que segueix tenint com a objectiu un ROTE del 8% per al 2022, “no obstant això, depèn en gran mesura del creixement dels ingressos des d'un màxim cíclic, alhora que es redueixen dràsticament els costos des del 2021, durant el qual s'han superat significativament les expectatives anteriors". Asseguren que tenen "una confiança considerablement més gran en el ROTE i en les perspectives de rendibilitat del capital. Estimem que el mercat està donant a entendre que pot oferir un ROTE del 5-6% per al 2022, cosa que, al nostre parer, deixa molt poc marge per al risc d'execució”.

Tot i que Deutsche Bank aspira a meritar un modest dividend el 2022, "la baixa rendibilitat i l'escàs excés de capital limiten, al nostre parer, la rendibilitat per a l'accionista a mitjà termini".

Mentrestant, preveuen que ABN Amro començarà a obtenir més crèdit pel seu excés de capital, amb un risc potencial a l'alça dels rendiments per ajudar a complir el seu objectiu de ROE. "L'impuls relatiu dels beneficis podria millorar", diuen, i esperen una rendibilitat total del 10% per al 2023, enfront del sector.

De KBC Bank destaquen que és un dels bancs amb més ROTE i millor capitalitzats del sector. Les perspectives d'ingressos s'han beneficiat dels tipus més alts, però s'han vist contrarestades per l'elevada inflació “i creiem que tant el NII com els costos poden estar per sobre de les expectatives al quart trimestre”. Com una de les bancasseguradores més grans d'Europa, les perspectives de KBC es veuran afectades per l'adopció de la NIIF 17 "i no esperem que s'aclareixi l'impacte fins després del quart trimestre". Afegeix que "l'impacte al capital serà limitat, però un impacte a curt termini en els beneficis podria, com a mínim, donar lloc a una reducció de les expectatives de dividends".

Opinen que Lloyds és un "guanyador d'escala": "Pensem que un valor ha de gaudir d'avantatges competitius sostinguts en escala per obtenir més rendiments, mantenint alhora la quota de mercat i els marges". Esperem que l'objectiu de ROTE per al 2023-24 se situï per sobre del 13%. "Lloyds és la nostra millor selecció de bancs britànics i també d'un sector més ampli. ja que pensem que la valoració no reflecteix la nostra opinió de millora de la rendibilitat".

Per acabar, Credit Suisse manté la cautela sobre els bancs suecs a causa dels elevats riscos associats als sectors immobiliari residencial i comercial. Així, de cara al 2023, veuen vents en contra per al NII de SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) "com a resultat d'uns volums de préstecs i dipòsits inferiors als previstos, cosa que podria donar lloc a una beta efectiva més gran dels dipòsits i a menys sensibilitat a noves pujades dels tipus d'interès”. També veuen impactes de marges hipotecaris més baixos, "ja que SEB ha estat perdent quota de mercat i, amb el descens dels volums del sistema, augmenta la competència, cosa que exerceix una pressió més gran sobre els marges".

Estimen que els ingressos de negociació, que estaven per sobre dels nivells normalitzats el 2022, seran més baixos en el futur, a mesura que l'activitat i la volatilitat es normalitzin.

De la resta de sectors, Credit Suisse selecciona en consum Heineken, ABInBev, JD Sports, H&M, LVMH, Swatch, Delivery Hero, AutoTrader, RELX, CD Projekt, Beiersdorf i JDEP. En energia hi són Shell, De Nora, Neste i ITM. En finances, ENX i EQT. En salut, GN Store Nord, Ypsomed, Demant, Sanofi, Novartis, Schneider i KONE. En indústria, Prysmian i Legrand. En matèries, Air Liquide, Evonik, Glencore, Smurfit Kappa, DS Smith, Holmen i CRH. En tecnologia, STM, Ericsson, Adyen, Nexi i Worldline. En telecos, Cellnex, Deutsche Telekom i Proximus. En utilities, RWE, Vestas i ∅rsted.

Per a Suïssa, apunta VAT Group, Swissquote, Schweiter Technologies, Flughafen Zürich, Bystronic, Zur Rose i Vontobel. Per a Turquia, Koc Holding, Arcelik

Últimas noticias