Santander guanya 466 milions a Espanya (+28%) després de sumar més de 700.000 clients

Els dipòsits van créixer el 7%, fins als 301.000 milions d'euros

Per

Bolsamania | 25 abr, 2023

Banc Santander va obtenir a Espanya un benefici atribuït al primer trimestre de 466 milions d'euros, un 28% més. "Els ingressos van pujar un 26% afavorits pel fort creixement de clients (més de 700.000), el marge d'interessos i els ingressos per comissions en pagaments i la banca majorista", ha explicat l'entitat.

Els dipòsits van créixer un 7% fins als 301.000 milions, mentres que els crèdits van baixar un 3% per les amortitzacions anticipades. El creixement dels ingressos va superar les pujades de costos per la inflació, cosa que va permetre una millora d'eficiència, que va caure 8,3 punts percentuals, fins al 39,8%.

El marge d'interessos va augmentar un 46,4%, fins als 1.460 milions d'euros. Sense considerar el gravamen temporal, el benefici pujaria un 83% interanual”, ha explicat Santander.

RESULTATS EN ALTRES PAÏSOS

Al Regne Unit, el benefici atribuït va ser de 395 milions d'euros, l'11% més. Els ingressos van augmentar el 12% gràcies al fort creixement del marge d'interessos.

A Amèrica del Nord, el benefici atribuït es va situar en 627 milions d'euros, amb un descens del 28%, ja que la normalització del ritme de provisions prevista en el negoci de cotxe als Estats Units va neutralitzar el bon comportament de Mèxic.

Als Estats Units, el benefici atribuït del primer trimestre va ser de 300 milions d'euros, un 51% menys que durant el mateix període del 2022, a causa principalment de l'increment dels costos de finançament en el negoci de cotxe i de l'esperada normalització de les dotacions.

A Mèxic, el benefici atribuït va assolir els 359 milions d'euros, un 26% més. Els ingressos van augmentar el 15%, recolzats per l'increment del marge d'interessos i de les comissions, gràcies a l'augment dels volums i als tipus d'interès més grans.

El benefici atribuït a Sud-amèrica es va reduir el 14%, fins als 790 milions d'euros, principalment per les provisions més grans i per l'augment dels costos per la inflació

Al Brasil, el benefici atribuït va ser de 469 milions d'euros, un 29% menys, després que el fort creixement de clients (+6 milions) i el bon comportament dels ingressos per comissions es veiessin neutralitzats per un augment dels costos per la inflació i una caiguda del marge d'interessos (-6%) amb motiu de la sensibilitat negativa a la pujada de tipus i un canvi en el mix de crèdit cap a actius de més qualitat.

Últimas noticias