Santander fitxa Ignacio Juliá, CEO d'ING a Iberia, per liderar el negoci a Espanya

Ángel Rivera romandrà al banc fins a final d'any per donar suport a la transició

Per

Bolsamania | 06 set, 2024

Banc Santander ha decidit nomenar conseller delegat de Santander Espanya Ignacio Juliá, fins avui CEO d'ING per a Espanya i Portugal. Juliá substituirà Ángel Rivera al càrrec a partir de l'1 d'octubre, una vegada obtingudes totes les aprovacions regulatòries. El banc ha dit que aquest nomenament "ajudarà a accelerar el procés de transformació del model de negoci per donar millor servei al client i, alhora, generar més creixement i eficiència".

En un comunicat emès aquest divendres, Santander subratlla que Ignacio Juliá ha estat "un dels protagonistes de la trajectòria d'ING des del seu llançament com a primer banc digital a Espanya el 1999".

CEO d'ING per a Espanya i Portugal des del 2021, abans va ser director financer i de riscos i responsable de negoci al detall, ja que, juntament amb el conseller delegat d'aquesta entitat, va impulsar els canvis que van permetre a ING passar de ser un banc orientat al producte a una entitat centrada en el client a través dels canals digitals.

A més de la seva trajectòria a Espanya, Ignacio Juliá va desenvolupar part de la seva carrera professional a Polònia, on també va dirigir el negoci de banca al detall. El 2016, va ser nomenat responsable global de banca al detall d'ING, càrrec que va compaginar amb el de director global d'innovació.

Per la seva banda, Ángel Rivera es va incorporar al grup l'abril del 2013 com a responsable de la distribució a la xarxa d'oficines a Espanya. Va ser, a més, director general de la divisió de banca comercial del grup entre el 2015 i el 2017 i va tenir un paper clau en la transformació comercial del banc a Mèxic. El 2020, es va incorporar de nou a Santander Espanya, on fa gairebé dos anys que és CEO després d'haver estat el responsable de banca comercial a Espanya.

Ángel Rivera, que romandrà al banc fins a final d'any per donar suport a la transició, deixa el grup amb l'objectiu de desenvolupar la seva carrera professional en altres àmbits del món de l'empresa, després de més de 30 anys al sector financer i superades les fites que se li van plantejar quan va ser nomenat CEO de Santander Espanya, amb més d'un milió de clients captats i creixement recurrent i rendible.

Ana Botín, presidenta de Banc Santander, ha assenyalat que "estem encantats d'anunciar la incorporació d'Ignacio Juliá com a conseller delegat de Santander Espanya. És un professional jove, de gran experiència en el model de banc que volem ser. Estic convençuda que el seu experiència i el seu perfil ens ajudaran a accelerar la implantació de les plataformes globals i a impulsar el creixement de Santander España en la construcció d'un banc més orientat al client i més responsable”.

Últimas noticias