Santander culmina la seva fusió jurídica amb Popular aquest divendres i accelera l'operativa

Té fins al 31 de desembre per tancar la integració tecnològica

Per

Bolsamania | 26 set, 2018

Actualitzat : 15:13

La fusió jurídica de Santander i Popular serà un fet aquest mateix divendres. El 28 de setembre s'inscriurà al Registre Mercantil l'absorció de Popular per part de Santander, un tràmit que arriba després que s'hagin fusionat les filials de Popular amb efecte des del passat dilluns. Pel que fa a la integració tecnològica i operativa, el banc trepitja l'accelerador: la tancarà aquest mateix any.

Des del banc comptaven amb culminar la integració tecnològica i operativa a mitjans de l'any que ve, moment en el qual fulminarien la marca de Popular i el banc seria per fi un tot. No obstant això, aquest procés es va a accelerar. El 31 de desembre de aquest any, com a molt tard, es produirà la seva integració definitiva.

Per a això, el banc ha requerit l'autorització de la Subdirecció General de la Seguretat Social, que li dona un termini transitori per unificar els codis compte de cotització (és a dir, els codis amb què opera cada empresa a la Tresoreria de la Seguretat Social ) de Santander i Popular.

En tot cas, a partir de divendres que ve, moment en què es produeixi la fusió jurídica, Santander serà el responsable dels drets i obligacions dels treballadors de Popular, de Pastor i de Popular Banca Privada, un cop ha obtingut totes les autoritzacions necessàries per a la fusió, segons informen fonts coneixedores de l'operació.

Així, els treballadors de Popular passaran a ser definitivament empleats de Santander i tindran els mateixos drets que els que ja formaven part del banc que presideix Ana Botín abans de la compra de Popular. L'antiguitat dels extreballadors del banc resolt es mantindrà.

SEGON AJUST

L'entitat emprendrà un altre ajust a la seva plantilla per fusionar les xarxes de Santander i de Popular, com va reconèixer al Congrés l'encara vicepresident del grup i president de Santander Espanya, Rodrigo Echenique. Aquesta segona reestructuració implicarà tancament d'oficines i retallada de llocs de treball.

En principi, l'ajust estava previst per al proper any, però podria accelerar-se a aquest exercici. Així ho van reconèixer els gestors de la companyia durant una reunió mantinguda amb representants de Goldman Sachs la passada setmana. Aquest ajust serà el segon que emprengui el banc en menys de dos anys, després que l'any passat Santander retallés uns 2.100 llocs de treball, la majoria arran de sortides voluntàries en condicions pactades amb els sindicats.

Últimas noticias