Santander anuncia l'absorció de Banc Popular

Els consells d'administració de les dues entitats han acordat la fusió dels dos

Per

Bolsamania | 24 abr, 2018

Banc Santander ha anunciat un nou pas en la integració de Banc Popular. L'entitat ha comunicat, coincidint amb la publicació dels seus resultats del primer trimestre, que els consells d'administració dels dos bancs han acordat la fusió per absorció de Popular per Santander.

"En conseqüència, els respectius consells d'administració han acordat aprovar i subscriure el projecte comú de fusió per absorció de Banc Popular (societat absorbida) per part de Banc Santander (societat absorbent). Banc Popular està directament participada al 100% per Banc Santander", ha assenyalat Santander en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Segons ha explicat Banc Santander, en conformitat amb el que preveu aquest projecte, al moment en què s'executi la fusió, i després d'haver obtingut la preceptiva autorització del ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat i satisfet (o, si escau, renunciat) la resta de condicions suspensives a les quals està subjecta la fusió, Banc Santander adquirirà, per successió universal, la totalitat dels drets i obligacions de Banc Popular, incloent-hi els que hagin estat adquirits de Banc Pastor i de Popular Banca Privada en virtut de la fusió per absorció d'aquestes últimes per Banc Popular que ha quedat també aprovada pels seus respectius consells d'administració i a la inscripció registral del qual ha quedat subjecta l'efectivitat de la fusió.

UN 10% MÉS

Banc Santander ha comunicat aquest dimarts un increment del 10% del seu benefici atribuït al primer trimestre del 2018, fins als 2.054 milions d'euros, respecte al mateix període de l'any anterior. El consens recollit per FactSet esperava un benefici en línia de 2.017 milions d'euros.

Els ingressos del primer trimestre van arribar als 12.151 milions d'euros, un 1% més respecte als 12.029 milions d'euros del primer trimestre del 2017 i un 11% més en euros constants. El marge d'interessos s'ha situat als 8.454 milions, un 0,6% més enfront dels 8.402 milion del mateix període de l'any passat i un 11% superior en euros constants. Els ingressos per comissions, per la seva banda, es van incrementar un 14% en euros constants.

Últimas noticias