Santander acaba la integració de Popular a Galícia, Astúries i al País Basc
La integració, que en aquestes zones tindrà lloc aquest cap de setmana, continuarà a Catalunya
Banc Santander completarà aquest cap de setmana la integració tecnològica a la plataforma del grup de les oficines de Popular a Galícia, Cantàbria, Astúries i el País Basc, segons fonts de l'entitat consultades per Europa Press.
En concret, diumenge Santander haurà integrat un total de 325 oficines procedents de la xarxa de Banc Popular i Banc Pastor, que representen el 17% dels clients migrats.
En el moment de l'adquisició el juny de 2017, Santander va estimar que completaria la integració de les 1.500 oficines de Popular a Espanya en dos anys. Des del banc afirmen que el procés avança satisfactòriament i segons els terminis previstos, de manera que la integració de tot el territori nacional culminarà previsiblement el proper mes de juliol.
El grup va decidir emprendre la integració tecnològica en nou fases. La primera es va iniciar el passat mes de novembre a Galícia, una regió on està pendent de migració tecnològica al voltant de 80 oficines. Segons les fonts consultades, l'entitat va decidir començar a poc a poc el procés d'integració i va escollir Galícia per la seva complexitat, ja que comptava amb clients particulars, empreses i pimes tant de Popular com de Banc Pastor.
A causa que no s'ha topat amb cap inconvenient en el camí, la integració del qual ha agafat velocitat i aquest cap de setmana, en la qual és la quarta onada, s'hi integraran 200 oficines més: les gairebé 80 sucursals restants a Galícia i totes les d'Astúries, Cantàbria i el País Basc. Segons els plans de l'entitat, la integració continuarà a Catalunya.
Santander va estimar que completaria la integració de les 1.500 oficines de Popular a Espanya en dos anys
Així, a partir del dilluns 18 de març operaran sota els sistemes informàtics de Santander un total de 325 oficines procedents de l'entitat que el grup presidit per Ana Botín va comprar al simbòlic preu d'un euro després de la seva resolució el juny de 2017.
SOLAPAMENT DESPRÉS DE LA DESAPARICIÓ DE LA MARCA
Banc Popular va desaparèixer com a entitat jurídica el passat mes de setembre, moment en què totes les oficines van passar a afegir als seus rètols la marca Santander. La intenció és que les marques Popular i Pastor desapareguin, però no és fins que es completi la integració tecnològica en una oficina quan el grup canvia el cartell de la sucursal pel de la resta d'oficines de Santander.
D'aquesta manera, a Galícia ara els usuaris poden trobar-se amb dues oficines de Banc Santander a pocs metres de distància, però fins que no finalitzi la integració de tota la xarxa a Espanya aquest estiu no s'iniciarà el procés de reestructuració d'oficines.
No obstant això, fonts sindicals i financeres consultades per Europa Press no descarten que les converses entre l'entitat i els sindicats s'iniciïn abans, probablement després de la presentació del nou pla estratègic 2019-2021 del grup el 3 d'abril a Londres.
En aquest sentit, els més de 30.000 empleats de Banc Santander a Espanya confien que el banc respectarà el Protocol de Fusió signat el passat mes de novembre a l'hora d'executar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO). En aquest document, l'entitat es compromet a no recórrer als articles de mobilitat geogràfica, modificacions substancials de condicions de treball i acomiadament col·lectiu de l'Estatut dels Treballadors sense previ procés de diàleg i participació sindical en recerca de solucions consensuades, renunciant de forma expressa a la presa de mesures traumàtiques en processos de reorganització per l'absorció del Popular.
En qualsevol cas, encara no hi ha un nombre oficial d'empleats afectats per l'ERO, encara que diversos mitjans parlen d'una retallada d'entre 3.000 i 4.000 persones pel tancament de més de 1.000 sucursals.