Sacyr ven Valoriza Servicios Medioambientales amb una plusvàlua de 270 milions d'euros

L'import de la desinversió puja a un total de 734 milions d'euros

Per

Bolsamania | 12 jun, 2023

Sacyr ha acordat la venda del 100% de Valoriza Servicios Medioambientales i les seves filials amb una societat propietat de fons gestionats per Morgan Stanley Infrastructure Partners.

L'import de la desinversió puja a un total de 734 milions d'euros valor empresa (incloent-hi deute i capital). L'àrea de Valoriza Servicios Medioambientales va assolir el 2022 un resultat brut d'explotació (EBITDA) de 80 milions d'euros.

El valor de les accions (equity) de l'0operació puja aproximadament a 425 milions d'euros descomptant-ne la participació dels minoritaris externs. El preu final pagador al tancament de l'operació s'ajustarà per referència a un balanç preparat a aquesta data.

L'execució de l'operació està subjecta al compliment de certes condicions suspensives que són usuals en aquesta classe d'operacions (competència, autorització d'entitats financeres, etc.) i es preveu que tingui lloc al quart trimestre del 2023.

S'espera que l'operació produeixi unes plusvàlues d'aproximadament 270 milions d'euros abans d'impostos.

Tal com va anunciar Sacyr al seu moment, aquesta desinversió permet accelerar dos grans objectius del Pla Estratègic 2021-2025: focus en el negoci concessional com a activitat principal de la societat i reducció del deute net amb recurs.

Últimas noticias