Sacyr puja en borsa després d'arrabassar a Atlantia l'explotació de l'autopista A3 a Itàlia
El contracte suposa per a la companyia espanyola fer-se amb una cartera de 2.700 milions
El consorci SIS, integrat en un 49% pel grup espanyol Sacyr i en un 51% pel seu soci italià Fininc, s'ha fet amb el contracte per a la millora i explotació de l'autopista italiana A3, una de les més importants del país, durant els propers 25 anys. Una licitació per la qual també licitava la seva actual concessionària, Atlantia. Les accions de Sacyr pugen aquest dilluns al voltant d'un 1%.
Segons han informat a Efe fonts del consorci guanyador, el contracte inclou una inversió en obres noves per valor de 390 milions d'euros. A més, la concessió generarà una cartera de 2.700 milions i un resultat brut d'explotació (EBTIDA) de 1.400 milions d'euros.
Expliquen que el projecte no té risc de demanda, ja que les possibles variacions en el trànsit es compensarien per via tarifària. L'autopista, que uneix les localitats de Nàpols, Pompeia i Salern, al sud d'Itàlia, suma 56 quilòmetres i compta amb una intensitat mitjana diària pròxima als 170.000 vehicles.
En el concurs convocat pel Ministeri d'Infraestructures i Transport italià per a la relicitació de la concessió, actualment explotada per Autoestrade Meridionali, d'Atlantia, propietària, al seu torn, de l'espanyola Abertis al costat d'ACS, SIS va aconseguir la major puntuació.
Sacyr ja va licitar al costat d'Atlantia per la relicitació d'aquesta concessió el 2015, quan es parlava de 30 anys de contracte i un valor de 800 milions d'euros. No obstant això, les autoritats italianes van considerar que cap de les ofertes s'ajustava als seus criteris d'adjudicació i van convidar els dos contrincants a millorar-les.