Sacyr guanya un 26% menys durant el primer trimestre, fins a 31,3 milions d'euros, per menors extraordinaris
Durant el mateix període de 2016 es van incloure 20 milions d'euros per la venda de tres hospitals
- En termes comparables el resultat net s'incrementa en un 39%
- La xifra de negoci va augmentar un 15%, fins a 786 milions d'euros
- En castellano: Sacyr gana un 26% menos en el primer trimestre, hasta 31,3 millones de euros, por menores extraordinarios
Actualitzat : 17:56
El benefici net atribuïble de Sacyr va baixar un 26,5% el primer trimestre, fins als 31,3 milions d'euros, a causa que durant el mateix període de 2016 es van incloure 20 milions d'euros procedents de la venda de participacions en tres hospitals portuguesos. En termes comparables el resultat net, augmenta un 39%.
Sacyr va aconseguir una xifra de negoci de 786 milions d'euros durant el primer trimestre de 2017, el 15,6% més que durant el mateix període de l'exercici anterior. Entre gener i març, l'EBITDA va augmentar el 16,5%, fins als 94 milions, amb creixements de doble dígit en totes les àrees de negoci: Construcció (+ 14%); Concessions (+ 16%); Serveis (+ 23%); i Industrial (+ 39%).
La creixent internacionalització de Sacyr va tenir reflex als comptes trimestrals, ja que la major part de la xifra del negoci, el 55%, va procedir de fora d'Espanya. Entre gener i març de 2016, el percentatge d'ingressos internacionals va ser del 48%.
El marge brut es va situar al 12%, una dècima més que durant el primer trimestre del 2016. "Les xifres del primer trimestre reflecteixen l'encertada estratègia de la companyia i el seu estricte sistema de gestió de riscos i control de costos, que posa especial cura en la rendibilitat i la generació de caixa dels projectes", afirma Sacyr en nota de premsa.
La cartera d'ingressos futurs tancada el primer trimestre en 28.297.000 d'euros, cosa que representa un increment del 9% respecte al desembre de 2016. Entre gener i març, s'han incorporat, entre d'altres, els contractes de Sacyr Concessions i Sacyr Construcció a les Rutes 2 i 7 de Paraguai, l'adjudicació a Sacyr Industrial d'una planta de ciment a Bolívia, la construcció d'un hospital a Xile i diversos contractes de Valoriza.
DEUTE LLIGADA A REPSOL
El deute financer del grup va tancar el trimestre en 3.788 milions d'euros, xifra similar a la de tancament de 2016. Aquest saldo inclou 773 milions d'euros del préstec lligat a la participació de Sacyr a Repsol, que es va cancel·lar al mes d'abril. Un cop realitzada la cancel·lació, el deute financer net de Sacyr baixa el 20% i se situa en 3.015 milions d'euros.
Sacyr va realitzar una cobertura, a través de derivats, sobre 72,7 milions d'accions de la petroliera que li van permetre cancel·lar el deute de 769 milions d'euros lligada a la participació de Repsol i alliberar totes les garanties que tenia associades el préstec.
Sacyr "es beneficiarà dels dividends distribuïts per Repsol, ja que no haurà de destinar-los al servei del deute i a la cancel·lació del principal. A més, s'elimina el risc de variació de la cotització de la petroliera per sota del llindar de 10,9 euros per acció", afegeix l'empresa.
En aquest context, el resultat financer del primer trimestre va millorar el 13%, fins a 46 milions d'euros. L'interès mitjà dels finançaments s'ha situat al 4,1%, enfront del 4,4% de fa un any. Les accions de Sacyr cauen un 1%, fins a 2,23 euros, després de presentar aquests comptes.