Sabadell respon a BBVA i anticipa un llarg procés per l'OPA davant de la CNMC

No veu similituds en aquesta operació amb el procés de fusió de CaixaBank i Bankia

Per

Bolsamania | 26 set, 2024

Actualitzat : 18:18

Banc Sabadell ha replicat BBVA recordant que no hi ha precedents d'OPA no sol·licitades sobre el 100% del capital als últims 20 anys a Espanya, i ha posat èmfasi sobre l'alt risc d'execució de l'operació, tant per la dificultat per aconseguir totes les autoritzacions i el suport accionarial necessaris per dur-la a terme, com pel perllongat període que suposaria.

Aquest dijous han intervingut en una conferència financera organitzada per Bank of America el conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno, i el director financer de l'entitat, Leopoldo Alvear. Ahir dimecres durant aquest mateix esdeveniment va tenir el torn el conseller delegat de BBVA, Onur Genç.

En concret, González-Bueno ha advertit que, en primer lloc, aquesta oferta no té un preu assumible, ja que actualment és substancialment inferior a l'original a causa de la volatilitat de les accions de BBVA, que actualment son un 11% per sota, i que ja va ser rebutjat pel Consell d'Administració de Banc Sabadell per infravalorar l'entitat i les seves futures perspectives. En aquesta línia, ha incidit en la volatilitat del preu ofert, ja que com que és una oferta en accions i no en efectiu depèn de la cotització de BBVA, que durant aquest període d'oferta ha arribat a desplomar-se fins a un 21% en alguns moments.

En segon lloc, ha explicat que, com que és una OPA hostil, l'anàlisi de l'autoritat de Competència és molt complexa i es prolonga molt. Res a veure amb el procés de fusió de CaixaBank i Bankia, ha destacat, ja que en aquest cas el negoci de pimes no resultava tan danyat com a l'actual i tot estava acordat.

"Una vegada conclosa la Fase 1 (en què es troba actualment), el més probable és que la CNMC passi a Fase 2 i, necessàriament, llavors passarà a Fase 3 -que inclou el Govern, que decidiria si cal endurir, mantenir o suavitzar-ne les condicions-", ha assenyalat el conseller delegat de l'entitat, que ha recordat que Banc Sabadell i BBVA són dues entitats amb una gran rellevància en pimes, un segment d'una importància crucial a Espanya en representar més del 60% del Producte Interior Brut (PIB), que resultaria molt perjudicat en reduir-se la competència al sector.

De les dificultats del procés, González-Bueno també ha fet especial èmfasi que és essencial que l'oferta reculli tota la informació i, per això, BBVA ha d'aclarir certes magnituds i impactes, ha de conèixer la decisió i les conseqüències de la decisió de la CNMC i ha de presentar els diferents escenaris resultants, entre els quals hi ha l'escenari de costos i sinèrgies si no es dugués a terme una fusió.

D'altra banda, González-Bueno, ha assegurat que els accionistes de l'entitat tindran una retribució recurrent i sostenible a llarg termini amb el projecte en solitari del banc, gràcies a les excel·lents perspectives de rendibilitat recurrent, a l'estratègia perfectament definida i a la mínima exposició a mercats d'alta volatilitat. De partida, el banc lliurarà als seus accionistes durant els propers 18 mesos una quantia equivalent al voltant del 30% del seu valor a borsa.

"A més a més, el nostre compromís de retribució, que està basat en el nostre nivell de rendibilitat recurrent, té potencial de millora a l'alça a causa de l'actualització de les nostres previsions de RoTE", ha precisat el conseller delegat.

Al Regne Unit, els marges a TSB es veuran recolzats per la contribució de les cobertures de tipus contractades (caterpillar) i per la sòlida estratègia, cosa que portarà la filial a aportar de manera determinant als comptes del Grup el 2025, 2026 i en endavant.

Últimas noticias