Sabadell estén la celebració pels seus resultats gràcies a Barclays, Morgan, Deutsche...

Rep una allau de bones valoracions per part de bancs internacionals

Per

Bolsamania | 27 oct, 2023

Sabadell és aquest divendres un dels millors valors de l'IBEX després de disparar-se ahir un 6% després de publicar els resultats dels nou primers mesos i del tercer trimestre. El banc estén avui les alces a la calor de les opinions favorables de companyies d'inversió internacionals sobre els comptes.

És el cas de Barclays, que ha elevat el consell sobre l'entitat fins a sobreponderar des de neutral i el preu objectiu fins als 1,50 euros des dels 1,30 euros. Aquest nou preu suposa atorgar-li un potencial de pujada de més del 30%.

Banc Sabadell va anunciar la jornada passada que ha guanyat 1.028 milions d'euros fins al setembre, un 45% més que durant el mateix període del 2022. El benefici del tercer trimestre avança un 29,4%, fins als 464 milions d'euros.

"Aquesta evolució positiva del benefici permet situar el RoTE (ràtio de rendibilitat) del grup a l'11,6%. Cal destacar la bona evolució del marge recurrent (marge d'interessos + comissions - costos) que presenta un creixement del 38,8% interanual i del 9,1% trimestral, amb el suport de l'increment del marge d'interessos", va explicar el banc.

Barclays ha dut a terme aquesta millora de recomanació i preu objectiu després de procedir a augmentar la seva estimació de BPA (benefici per acció) ajustat per al període 2023-2025 en una mitjana d'aproximadament un 9%, principalment a causa d'un panorama millor per als ingressos nets per marge d'interessos (NII).

"Observem un impuls més gran en els ingressos i el capital", diu la companyia.

Els analistes van valorar ahir favorablement els comptes de Sabadell. "Els resultats del tercer trimestre s'han situat per sobre de les estimacions, tant les nostres com les del consens", deien des de Renta 4.

L'entitat ha millorat la guia de marge d'interessos, amb un creixement esperat el 2023 del 25%, per sobre del 20% anticipat anteriorment. També ha augmentat l'objectiu de rendibilitat RoTE fins a l'11,5% des del 10,5% anterior.

Sabadell ha anunciat el pagament el desembre d'un dividend de 3 cèntims per acció, xifra que suposa un 50% més que l'anunciada al mateix període de l'any passat.

Els experts de Bankinter, que aconsellen comprar amb una valoració d'1,60 euros per acció, destaquen la sorpresa positiva que han suposat aquests resultats, amb el millor benefici, l'augment de RoTE i aquesta revisió a l'alça de la guia del 2023 al marge d'interessos i RoTE.

MORGAN STANLEY I DEUTSCHE BANK

Morgan Stanley afirma que el benefici net de l'entitat s'ha situat un 21% per sobre tant de les previsions com de les del consens impulsat per uns ingressos nets per interessos que han estat un 4% per sobre del previst. "Són uns resultats forts", afirma. Morgan ha elevat el preu sobre el banc fins als 1,40 euros des dels 1,35 euros, i reitera el consell de neutral.

Per part seva, Deutsche Bank diu, literalment, que "hi ha moltes raons per a l'optimisme" després de conèixer els comptes del tercer trimestre de Sabadell. Així, eleva el preu objectiu fins als 1,75 euros des dels 1,55 euros, amb un consell de comprar.

El benefici net va superar el consens en un 21% gràcies a un millor exercici en tots els aspectes, però principalment a NII i pèrdues per préstecs i bestretes, diu el banc alemany. Per tant, la guia de RoTE s'ha millorat encara més, arribant al voltant de l'11,5% (enfront del 10,5%) per al 2023, impulsat per la millora de la guia d'NII al voltant del 25% (enfront de més del 20%). "Combinat amb una sòlida qualitat d'actius, aquest conjunt de números dona suport a la nostra visió positiva sobre l'acció", afirma Deutsche.

Últimas noticias