Sabadell eleva un 50% el dividend del desembre, fins a 3 cèntims per acció

S'abonarà el proper 29 de desembre de 2023

Per

Bolsamania | 26 oct, 2023

El Consell d'Administració de Banc Sabadell ha acordat la "distribució d'un dividend en efectiu a compte dels resultats de l'exercici 2023 per un import de 3 cèntims d'euro bruts per acció, que s'abonarà el proper 29 de desembre del 2023", segons ha explicat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La xifra de 3 cèntims suposa un 50% més que els 2 cèntims pagats als seus accionistes el desembre del 2022. El banc ha fet l'anunci després de presentar els resultats de gener a setembre.

Sabadell ha guanyat 1.028 milions d'euros fins al setembre, un 45% més que durant el mateix període del 2022. El benefici del tercer trimestre avança un 29,4%, fins als 464 milions d'euros.

El resultat sense comptar TSB (la seva filial al Regne Unit) és de 867 milions d'euros, un 40,7% més, i a nivell TSB és de 161 milions d'euros.

"Aquesta evolució positiva del benefici permet situar el ROTE (ràtio de rendibilitat) del grup a l'11,6%. Cal destacar la bona evolució del marge recurrent (marge d'interessos + comissions - costos) que presenta un creixement del 38,8% interanual i del 9,1% trimestral, amb el suport de l'increment del marge d'interessos", ha explicat el banc.

MARGE D'INTERESSOS

Sabadell ha destacat també que "continua l'evolució positiva del marge d'interessos", que puja un 29% del gener al setembre, fins als 3.512 milions d'euros, "derivat principalment de l'increment del rendiment del crèdit i d'una millora dels ingressos de la cartera de renda fixa, recolzats en l'augment dels tipus d'interès, fets que compensen el cost més gran dels recursos i de mercat de capitals, de la mateixa manera, aquests fets fan que, durant el trimestre, el marge d'interessos mantingui el camí creixent, mostrant un increment del 6,2%”.

Últimas noticias