Sabadell, Bankinter, CaixaBank, Santander i BBVA celebren la pujada de l'Euríbor

L'índex de referència per a les hipoteques variables s'ha disparat fins al 2,1%

Per

Bolsamania | 15 set, 2022

Sabadell, Bankinter, CaixaBank, Santander i BBVA segueixen celebrant a la borsa la pujada de l'Euríbor. Els bancs domèstics, el negoci dels quals està orientat principalment a Espanya, són els més alcistes de la jornada, mentre l'índex de referència per a les hipoteques variables continua disparat i ja cotitza per sobre del 2,1%.

El mercat descompta, a més, que aquesta pujada de l'Euríbor no es frenarà aquí, ja que les previsions anticipen que el Banc Central Europeu (BCE) apujarà els tipus d'interès durant els propers mesos.

Amb els tipus d'interès a la zona euro a l'1,25%, l'índex hipotecari s'ha disparat 90 punts bàsics per sobre. I el consens ja està descomptant una pujada de 100 punts bàsics més per part del BCE fins a principis de l'any que ve, cosa que elevaria els tipus d'interès fins al 2,25%.

Si el diferencial entre l'Euríbor i els tipus oficials es manté, l'índex hipotecari superaria el 3% a principis del 2023, cosa que seria un impuls considerable per al marge d'interessos de la banca, tal com han anticipat diversos experts.

Tot i l'impost a la banca que ha aprovat el govern espanyol, amb què pretén recaptar 1.500 milions d'euros a l'any durant els dos propers exercicis, els analistes consideren que comprar bancs espanyols és una bona opció en el moment actual.

Per exemple, els experts de Credit Suisse van comentar fa unes jornades que "els nostres estrategs segueixen sobreponderats en els bancs europeus per valoració i amb els tipus d'interès com a catalitzador. El sector ja descompta una recessió, cotitzant a un mínim de 0,7 vegades el seu valor en llibres", van indicar des de l'entitat suïssa.

"Esperem que les taxes del BCE i del BoE arribin al 2% i al 3% al final del 2022, però només al voltant de la meitat d'aquesta pujada està reflectida en els canvis de previsions del consens de mercat sobre el marge net d'interessos", van afegir.

Per a Credit Suisse, els bancs més atractius a Europa són Santander, CaixaBank, Lloyds, BNP Paribas i Société Générale. A més de la pujada de l'Euríbor, el banc suís va destacar que els bancs europeus han millorat la seva ràtio de rendibilitat RoTE fins a nivells de l'11%-12%, cosa que no justifica les valoracions actuals.

A més, ha considerat molt positiu que "els rendiments de dividends i recompres d'accions es mantenen a nivells rècord al mercat", cosa que eleva el rendiment total de la banca molt per sobre de la mitjana del mercat.

Últimas noticias