Ryanair demana als aeroports que limitin a dos el consum de begudes alcohòliques dels passatgers

La companyia aèria de baix cost ha patit nombrosos altercats durant els seus vols protagonitzats per passatgers en estat d'embriaguesa

Per

Bolsamania | 24 ago, 2017

Ryanair té un problema amb l'alcohol. La companyia aèria de baix cost ha patit nombrosos altercats durant els seus vols protagonitzats per passatgers en estat d'embriaguesa. Un fet que preocupa el seu conseller delegat, Michael O'Leary, que proposa als aeroports limitar a dos el nombre de begudes per passatger embarcat davant el retard d'un vol.

"No considerem que sigui just que els aeroports puguin beneficiar-se de la venda il·limitada d'alcohol als passatgers i deixar que les companyies aèries facin front a les conseqüències de seguretat", apunta O'Leary en una roda de premsa oferta a Madrid aquest dijous . "Durant els nostres vols s'ofereix una gran varietat de cerveses, vins i begudes alcohòliques però l'equip de vol regula aquest servei perquè no suposi un risc de seguretat", indica.

O'Leary recorda que al Regne Unit ja han llançat una campanya per acabar amb aquest tipus de comportaments. En aquest país aquest problema s'ha agreujat durant els últims anys. Segons l'Autoritat d'Aviació Civil britànica (CAA, per les sigles en anglès), entre 2012 i 2016, els incidents amb passatgers vinculats al consum d'alcohol s'han incrementat en un 600% al Regne Unit. L'aerolínia irlandesa ha prohibit ja als seus clients consumir durant els seus vols l'alcohol adquirit a la zona lliure d'impostos dels aeroports durant els trajectes de Glasgow-Prestwick i Manchester a Alacant i Eivissa, durant els quals no permet portar begudes alcohòliques en cabina.

Però a més de limitar-lo a dues consumicions, O'Leary aposta per requerir l'ús obligatori de targetes d'embarcament a la compra de begudes alcohòliques en bars i restaurants, de la mateixa manera que es necessita una targeta d'embarcament per a les compres de l'aeroport. També, Ryanair aposta perquè es prohibeixi la venda d'alcohol als bars i restaurants de les terminals dels aeroports britànics abans de les 10 hores del matí.

Últimas noticias