Royal Dutch Shell puja amb força després de tornar el dividend íntegrament en efectiu

La petroliera suma més d'un 3% amunt i impulsa l'FTSE100

Per

Bolsamania | 28 nov, 2017

La petroliera Royal Duch Shell es revalora amb força (+3%) i anima l'FTSE100 (és l'índex europeu que més puja, amb alces del 0,6%) després de restablir el seu dividend íntegrament en efectiu que s'ha interpretat com un símbol de la seva fortalesa després de tres anys durant els quals el grup ha viscut un moment financer delicat.

La companyia anglo-holandesa va dir que cancel·larà el seu programa de 'scrip dividend' (dividend en espècie), segons el qual part del seu pagament als accionistes es realitza en accions en lloc d’en efectiu, i que ho farà des del quart trimestre de aquest any.

Segons Financial Times, la tornada al dividend íntegrament en efectiu havia estat una mica anticipada per la petroliera des de feia temps com una fita important que aconseguiria una vegada que la recuperació de la caiguda del cru que es va viure el 2014 estigués prou arrelada. La petroliera també va anunciar aquest dimarts un augment del seu objectiu de flux de caixa lliure anual a un rang de 25.000-30.000 milions de dòlars fins al 2020 sobre la base d'un preu del petroli a 60 dòlars el barril. Aquest rang implica un increment de 5.000 milions de dòlars enfront de l'anterior.

En unes declaracions abans del dia de l'inversor que celebra a Londres, Ben van Beurden, director executiu de la companyia, va dir que els passos fets demostren el "sòlid acompliment operatiu i financer" de Shell i la seva capacitat per complir les promeses fetes als accionistes, afegeix Financial Times.

La millora en les perspectives financeres de Shell reflecteix el ressorgir general de la rendibilitat de la indústria petroliera després de tres anys de retallades de costos i gràcies al repunt dels preus del cru per sobre del nivell de 60 dòlars. En general, els analistes preveuen que aquests preus es mantinguin estables en el que queda de 2017 i durant la primera part de 2018, i es barregen preus que oscil·len entre els 50-55 dòlars i els 60 dòlars el barril Brent. En l'evolució d'aquests preus tindrà molt a veure el que vagi decidint l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli), que es reuneix aquest dijous i que, segons espera el consens, s'estendrà durant nou mesos més les retallades de producció (1,8 milions de barrils al dia) que es van pactar el 30 de novembre de l'any passat.

Últimas noticias