Rio Tinto acorda la compra d'Arcadium Lithium per 6.700 milions de dòlars

Ofereix 5,85 dòlars per cada acció d'Arcadium

Per

Bolsamania | 09 oct, 2024

Rio Tinto, la segona minera més gran del món, ha anunciat aquest dimecres que adquirirà la productora nord-americana de liti Arcadium Lithium per 6.700 milions de dòlars. Si l'acord es concreta, Rio Tinto es convertirà en un dels proveïdors de liti més grans, només per darrere d'Albemarle i SQM.

Rio Tinto ha explicat que l'acord consistirà en una transacció en efectiu per 5,85 dòlars per acció, xifra que representa una prima del 90% sobre el preu de tancament d'Arcadium Lithium el 4 d'octubre, de 3,08 dòlars per acció, i valora el capital social de la companyia en aproximadament 6.700 milions.

La notícia de la transacció confirma l'anunci fet a principis d'aquesta setmana per la mateixa Rio Tinto, que va comunicar que tenien lloc negociacions entre les dues companyies.

L'operació incorporarà el negoci de liti complementari i de classe mundial d'Arcadium al dossier de Rio Tinto, establint "un líder global en productes de transició energètica, des d'alumini i coure fins a mineral de ferro d'alta qualitat i liti", ha indicat Rio Tinto en un comunicat.

El CEO de Rio Tinto, Jakob Stausholm, ha subratllat que la compra és “un pas important a l'estratègia a llarg termini de Rio Tinto, creant un negoci de liti de classe mundial juntament amb les nostres operacions líders d'alumini i coure per subministrar els materials necessaris per a la transició energètica".

El CEO d'Arcadium, Paul Graves, s'ha mostrat segur que "és una oferta en efectiu atractiva que reflecteix un valor complet i just per al nostre negoci i disminueix l'exposició dels nostres accionistes a l'execució del nostre portfoli i la volatilitat del mercat".

Últimas noticias