Repsol perd 2.484 milions a juny després d'un impacte de la Covid de 2.673 milions

El resultat net ajustat va ser de 189 milions

Per

Europa Press | 23 jul, 2020

Repsol va perdre 2.484 milions d'euros al primer semestre de l'any després d'apuntar-se un impacte de 2.673 milions per la pandèmia en la valoració dels seus inventaris i per la revisió de la seva hipòtesi de preus futurs del petroli i del gas i l'ajust del valor dels seus actius d''Upstream' (Exploració i Producció).

La situació sense precedents provocada per la Covid, que ha causat un enfonsament històric dels preus del petroli i del gas, ha tingut un impacte negatiu de 1.088 milions d'euros en els inventaris de la companyia.

A més, Repsol ha ajustat les seves hipòtesis de preus, la qual cosa ha afectat el valor comptable dels seus actius de 'Upstream', reflectint-se en un impacte de 1.585 milions d'euros.

El resultat net ajustat de la petroliera, que mesura específicament l'acompliment dels negocis, va ascendir a 189 milions d'euros.

La pandèmia ha suposat un impacte sense precedents sobre les cotitzacions del petroli i del gas, amb caigudes, especialment durant el segon trimestre de 2020, quan la demanda mundial va experimentar el major col·lapse de la història. El petroli Brent va registrar entre abril i juny un descens mitjà del 57% respecte al mateix període de l'any anterior, mentre que el Texas americà (WTI) va caure un 53%, en tots dos casos, amb preus mitjans per sota dels 30 dòlars per barril. Per part seva, el gas va sofrir una caiguda mitjana semestral que va fregar el 40% per a l'Henry Hub.

L'energètica va respondre a la crisi de la Covid-19 prioritzant el subministrament de productes i serveis essencials i el manteniment de l'activitat sobre els habituals criteris de rendibilitat, aplicant estrictes mesures per protegir la salut dels seus treballadors, clients i proveïdors.

AVANÇA EN EL SEU PLA DE RESILIÈNCIA

A la fi de març, el grup ja va aprovar un Pla de Resiliència per fer front en aquest exercici a la crisi. En aquest sentit, Repsol ha avançat en aquest pla i ha decidit augmentar la seva estimació inicial de reducció addicional de les despeses operatives fins a 450 milions d'euros, des de 350 milions d'euros previstos, i portar la retallada de les inversions fins als 1.100 milions, des dels 1.000 milions d'euros, mantenint l'optimització del capital circulant en prop de 800 milions d'euros.

La companyia va destacar que la gran flexibilitat del seu 'portfolio' "li permet prendre decisions àgils per a l'optimització d'inversions sense condicionar el creixement futur, aspecte que dóna una gran fortalesa per afrontar l'escenari canviant que estem vivint".

El conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz, va posar en valor que la companyia està complint amb els objectius del seu Pla de Resiliència, "assegurant la robustesa del balanç i reiterant el seu compromís de liderar la transició energètica i aconseguir les zero emissions netes al 2050".

Aquest pla marca com a objectiu que Repsol no incrementi el seu deute al tancament de 2020. És al contrari, el redueix. L'últim trimestre, fins als 3.987 milions d'euros. Amb això, la companyia disposa de liquiditat per valor de 9.762 milions d'euros, que cobreix 2,43 vegades els venciments a curt termini. Durant el primer semestre va reforçar la seva posició financera mitjançant quatre emissions de bons que sumen un total de 3.000 milions d'euros, dels quals 1.500 milions corresponen a bons perpetus. També es van incrementar les línies de crèdit compromeses i no utilitzades en 1.602 milions d'euros.

Últimas noticias