Repsol llança una emissió de bons per recomprar 1.000 milions

L'energètica ofereix als tenidors d'aquests bons un preu de recompra del 101,2%

Per

Europa Press | 02 jun, 2020

Repsol ha llançat una oferta de recompra als titulars dels seus bons a sis anys per un import de 1.000 milions d'euros, per posteriorment procedir a dur a terme una nova emissió híbrida, segons va informar la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En concret, l'energètica ofereix als tenidors d'aquests bons, el venciment dels quals expira el 25 de març de 2021, un preu de recompra del 101,2%. El termini per acceptar l'oferta expira el 9 de juny.

Segons el fulletó de l'operació que Repsol International Finance B.V. ha registrat a la Borsa de Luxemburg, el propòsit de l'oferta i l'emissió de nous valors és, entre altres coses, "administrar de manera proactiva" el seu capital híbrid.

L'energètica efectuarà l'operació si aconsegueix una acceptació a la seva oferta de recompra d'almenys un 80% dels tenidors d'aquest bo per 1.000 milions d'euros. Així mateix, la intenció posterior de la companyia presidida per Antonio Brufau és emetre fins a dues sèries de nous trams de bons híbrids, tot això subjecte a les condicions del mercat.

Els bons híbrids són un producte financer que computa com a capital en un 50%, d'acord amb la metodologia de les principals agències de qualificació creditícia.

1.500 MILIONS CAPTATS A l'ABRIL

A principis d'abril, en el moment àlgid de la crisi de la Covid-19, Repsol ja va captar als mercats 1.500 milions d'euros després de fer emissions a cinc i 10 anys.

En concret, la petroliera va col·locar un total de 750 milions d'euros a cinc anys, amb un diferencial de 220 punts bàsics sobre el 'midswap' i un cupó del 2% anual, i 750 milions d'euros a 10 anys, amb 265 punts bàsics sobre referència i un cupó del 2,6% anual.

Repsol no acudia als mercats de deute des de juliol de l'any passat, quan va col·locar una emissió de 750 milions d'euros a vuit anys, amb una demanda final propera a 4.000 milions d'euros. En aquell moment, la companyia va tancar l'operació amb un preu del 99,684% i un cupó fix anual del 0,25%, el més baix aconseguit pel grup en una emissió pública en tota la seva història.

Últimas noticias